Cinc minuts d'entrevista llampec per obtenir un contracte laboral

El primer Fòrum Connecta trasllada al món laboral la fórmula americana per trobar parella a primera vista

29.10.2015 | 10:02
Uns 200 candidats van fer entrevistes de treball llampec.

T

robades llampec de cinc minuts amb desconeguts per intentar trobar parella. I si va bé la cosa, quedar per a una segona cita. La fórmula americana de l'speed dating és coneguda arreu, però a Girona s'ha traslladat del pla amorós al món laboral durant la primera edició del Fòrum Connecta. En una banda de la taula, més d'una trentena d'empreses que ofereixen prop d'un centenar de llocs de treball (la majoria, perfils de qualificació mitjana-alta). I a l'altra banda de la taula, 350 aspirants a ocupar la plaça. Deixar el currículum a part i saber vendre les qualitats de cadascú en el poc temps de què es disposa és clau perquè l'entrevista acabi convertint-se en un contracte a primera vista.
L'objectiu d'aquestes entrevistes llampec és el de causar una bona impressió a l'empresa, sabent condensar en molt poc temps les qualitats i aptituds de cadascú. Si la cosa surt bé, aleshores l'aspirant rebrà una trucada per concertar una altra trobada. I aquí, l'entrevista ja durarà més i es farà amb profunditat.
Per part dels entrevistadors, es té clar que en aquests cinc minuts el currículum queda de banda. «Bàsicament, el candidat ha d'intentar resumir molt i destacar allò d'ell que és important; ha de provar de diferenciar-se de la resta i explicar per què pensa que encaixa en el lloc de treball», explica la tècnica de Recursos Humans de Frit Ravich Ingar Lützow.
«Has d'exposar què busques molt ràpidament i deixar que, durant la resta del temps, parli el candidat; i aleshores, amb l'expressió tant verbal com no verbal, és quan t'adones de si reuneix les capacitats», hi afegeix el director de Recursos Humans de Massegur, José Herrero. «Sobretot, ens agrada veure que s'han preparat l'entrevista, i que en cinc minuts ha sabut traslladar l'interès per l'empresa i el lloc de treball», precisa la responsable de Recursos Humans de Roberlo, Montse Amils.
I per part dels aspirants, les impressions són diverses. «Trobo que les entrevistes són curtes, però és una bona manera d'enfocar-les; t'obliga a ser tal com ets», explica la Mònica Valentí, de 43 anys. Ella està actualment a l'atur i avui, durant el Fòrum Connecta, farà quatre entrevistes amb diferents empreses.
«Jo he estat molt sincera i he explicat allò que considero que puc fer; els he dit que les meves possibilitats són moltes, i que si no em proven, no ho sabran i s'ho perdran», concreta una altra aspirant, la Susi Pineda, de 49 anys, que fa un any que no treballa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema