L´ICEX afirma que les inversions a Catalunya segueixen en peu

02.11.2015 | 07:19

El conseller delegat de l'ICEX, Francisco Javier Garzón, va assegurar que, malgrat que pot percebre's inquietud, els projectes previstos pels inversors a Catalunya segueixen en peu. Garzón es va mostrar confiat en què la situació política a Catalunya s'"estabilitzi" a mitjà i llarg termini, i va afegir que en tot cas els projectes previstos pels inversors segueixen en peu.
"Pot percebre's inquietud, però en termes generals els inversors no creuen que la situació es compliqui més i els projectes que estaven previstos seguiran", va explicar.
El conseller delegat de l'ICEX va assenyalar que els EUA, Àsia i Àfrica són les regions amb major projecció per a les exportacions i la inversió espanyola el 2016, davant el creixent interès que les empreses estan mostrant per aquests mercats. Garzón va assenyalar que els EUA són una dels principals destinacions escollides per les empreses espanyoles per exportar o implantar-se, i va recordar que les vendes a aquest país han augmentat el 13% en el que portem d'any i fins al 20% el 2014.
Segons va explicar, els EUA constitueixen el mercat que major percentatge s'emporta del pressupost de promoció de l'ICEX, que dóna servei a aquest país a través de les cinc oficines comercials de Chicago, Los Angeles, Miami, Nova York i Washington.
A més, a finals d'aquest any l'ICEX convocarà la tercera edició del Programa Target USA a través del qual ja s'han aprovat 86 plans d'accés als EUA, dels quals el 72% pertanyen a sectors amb alt component tecnològic. "És un mercat madur però amb una gran projecció", va incidir Garzón, alhora que també va destacar la importància d'altres regions emergents com la Xina o l'Àfrica. Va considerar que les relacions comercials entre Espanya i la Xina estan canviant.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Els principals bancs abandonaran el Regne Unit el 2017 per la por al Brexit

Els principals bancs britànics podrien abandonar el Regne Unit a inicis del 2017 davant els...

L´assessor personal immobiliari, un servei en auge a Espanya

L´assessor personal immobiliari, un servei en auge a Espanya

Aproximadament el 80% de les operacions on intervé aquesta figura acaben en compra

AT&T compra Time Warner per 79.000 milions d´euros, més el deute assumit

El grup de telecomunicacions nord-amercià AT&T compra la coorporació de mitjans i d'entreteniment...

«El Parc Tecnològic és vital per a una societat empresarial com la gironina»

«El Parc Tecnològic és vital per a una societat empresarial com la gironina»

Especialista en àmbits clau per a l'economia de Girona (alimentació, empresa familiar, turisme,...

Enllaços recomanats: Premis cinema