El màxim responsable de l'aerolínia Vueling, Álex Cruz, substituirà Keith Williams com a president i conseller delegat de British Airways (BA), segons ha informat avui el grup International Consolidated Airlines (IAG).

El grup aeri format per BA, Iberia, Vueling i Aer Lingus ha explicat que Williams es mantindrà en el càrrec fins al mes d'abril vinent, quan Cruz, president i conseller delegat de Vueling, assumirà la seva nova responsabilitat.

Aquell mateix mes, Nick Swift dimitirà com a director financer de BA i serà reemplaçat per Steve Gunning, actual directiu de l'àrea de càrrega de IAG.

IAG precisa que els nomenaments del nou conseller de Vueling i el de l'àrea de càrrega de IAG seran anunciats quan sigui oportú.

En donar a conèixer aquests canvis, el conseller delegat d'IAG, Willie Walsh, va indicar que, «sota el lideratge d'Álex Cruz, Vueling s'ha convertit en una aerolínia dinàmica, innovadora i econòmica» i va destacar que aportarà una «experiència nova» a British Airways.

De la seva banda, Álex Cruz va expressar la seva satisfacció per treballar en «una de les més grans i icòniques aerolínies del món» i es va mostrar convençut que la companyia «continuarà enfortint-se dia a dia».

Des de principi d'any, IAG ha transportat 74.710 passatgers, un 13,5% més respecte al mateix període de l'any anterior, mentre que a l'octubre va transportar 8.508 persones, 23,3% més que el mateix mes del 2014.

Per aerolínies, BA ha transportat des del principi d'any 119.933 passatgers (+2,8% respecte al mateix període de l'any anterior); Iberia, 40.891 persones (+13,9%); Vueling, 21.738 (+15,8%), i Aer Lingus, 4.339.