Torrot, més a prop d´adquirir Gas Gas

Els administradors concursals coincideixen amb la plantilla que és la millor oferta

12.11.2015 | 11:38
Torrot, més a prop d´adquirir Gas Gas
Torrot, més a prop d´adquirir Gas Gas

L'administració concursal del fabricant de motos de trial i enduro Gas Gas, amb seu a Salt, ha proposat al jutjat mercantil de Girona que adjudiqui la unitat productiva de la companyia a l'empresa catalana Torrot.

Segons avança el diari Expansión, PWC, que s'encarrega de l'administració del concurs de creditors de Gas Gas, va enviar dilluns al jutge l'informe on es recull aquesta proposta perquè la de Torrot és la millor oferta presentada.

D'aquesta manera, els administradors concursals coincideixen amb la voluntat de la plantilla, que la setmana passada ja va deixar clar que es decantaven per l'oferta presetnada pel fabricant de motos elèctriques Torrot.

De les tres ofertes de compra que es van presentar al jutjat, la de Torrot és la més elevada econòmicament. Ofereix 9,66 milions per comprar la unitat productiva (fàbrica de Salt i maquinària) i assumir part dels deutes que arrossega Gas Gas. A més, contempla invertir fins a 13 milions en tres anys per tirar endavant un pla de viabilitat que permeti reflotar l'empresa (mantenint-ne la marca) i subrogar els contractes de 55 treballadors.

"És l'oferta que aclareix el futur industrial d'estabilitat de Gas Gas i, en conseqüència, també dels seus treballadors", van dir des del comitè d'empresa de Gas Gas. I hi afegeixen: "Ja no solsament pel què fa a plantilla, inversió i projecte, sinó també per ser una empresa catalana i per la visió i el compromís de Torrot".

Les altres dues ofertes que el jutjat mercantil té sobre la taula són les del fons d'inversió IRG (poc més de 7 milions d'euros) i la del fabricant francès Sherco (2 milions d'euros).

La plantilla de Gas Gas demana celeritat al jutge per evitar "dilatar més" la situació actual.

Gas Gas va entrar en liquidació a principis de juliol, en no poder renegociar un deute superior als 44 milions d'euros. Aleshores, la companyia ja portava dos mesos en concurs de creditors. L'empresa manté la producció aturada des de principis d'any i, a dia d'avui, l'única via d'entrada de recursos ve per la venda de recanvis.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Els principals bancs abandonaran el Regne Unit el 2017 per la por al Brexit

Els principals bancs britànics podrien abandonar el Regne Unit a inicis del 2017 davant els...

L´assessor personal immobiliari, un servei en auge a Espanya

L´assessor personal immobiliari, un servei en auge a Espanya

Aproximadament el 80% de les operacions on intervé aquesta figura acaben en compra

AT&T compra Time Warner per 79.000 milions d´euros, més el deute assumit

El grup de telecomunicacions nord-amercià AT&T compra la coorporació de mitjans i d'entreteniment...

«El Parc Tecnològic és vital per a una societat empresarial com la gironina»

«El Parc Tecnològic és vital per a una societat empresarial com la gironina»

Especialista en àmbits clau per a l'economia de Girona (alimentació, empresa familiar, turisme,...

Enllaços recomanats: Premis cinema