Soler&Palau ha adquirit el 100% de l'empresa italiana Ferrari Ventilatori, amb seu a Arzignano (Vicenza), en el marc d'una estratègia per consolidar-se com un dels majors fabricants mundials d'equips de ventilació.

El grup familiar ripollès acaba de tancar l'operació, que li permetrà ser més fort a Europa. Ferrari Ventilatori fabrica un tipus de ventiladors industrials complementaris a la gama actual de productes de Soler&Palau, segons publicava el diari econòmic Expansión.

Ferrari Ventilatori compta amb una plantilla de 180 treballadors i fabrica equips de ventilació per a tot tipus de sectors industrials, inclòs l'energètic. Amb una trajectòria de 56 anys amb presència ininterrompuda en el mercat, la firma italiana va facturar 31 milions d'euros en el darrer exercici.

Segons Soler&Palau, Ferrari Ventilatori compta amb «una excel·lent reputació, basada en els seus productes i serveis de gran qualitat».

L'objectiu de Soler&Palau, grup empresarial que presideix Josep Palau, passa per aprofitar la xarxa de vendes de què disposa l'empresa gironina per potenciar els productes de Ferrari a Europa i introduir-los a països emergents d'Amèrica Llatina i el Sud-est asiàtic, on S&P ja hi té presència.

En paral·lel a aquesta operació de compra al país transalpí, Soler&Palau s'ha fet més present a Turquia amb la compra d'una participació majoritària en una empresa de la capital, Istanbul, el nom de la qual no ha transcendit. Es tracta, però, d'una empresa especialitzada en la comercialització de sistemes de ventilació d'ús residencial i comercial, amb un facturació de 15 milions d'euros el 2015 i una plantilla de 50 treballadors.

Soler&Palau ha tancat l'exercici 2015 amb un facturació de 570 milions d'euros, una xifra que representa un 10,6% de creixement respecte a l'any anterior. La multinacional, que té les sevs arrels a la ciutat de Ripoll, té ara una plantilla de 4.400 treballadors.

Adquisició a Turquia

El grup Soler&Palau té presència directa a 36 mercats internacionals, tot i que comercialitza els seus productes de ventilació industrial en 80 països. Disposa de 17 fàbriques ubicades en una dotzena de països: França, Anglaterra, Noruega, Mèxic, Brasil, la Xina, Estats Units, Tailàndia, Malàisia, l'Índia, Singapur i Espanya.

Les plantes espanyoles del grup industrial Soler&Palau es troben ubicades als municipis de Ripoll, Sils, a la comarca de la Selva, Torelló, a la comarca d'Osona, i Pinto, municipi, aquest darrer, de la Comunitat de Madrid.