Àlex Cruz, actual president de Vueling i a partir de l'1 d'abril nou president de British Airways, es va acomiadar, ahir a Barcelona, amb una crítica a les institucions espanyoles i catalanes per no entendre la necessitat de fer una aposta per el sector aeronàutic com a factor de creixement econòmic.

En aquesta línia, Cruz va lamentar que l'aviació no formi part de «l'agenda política» ni espanyola ni catalana i això té com a resultat que la primera línia aèria a Espanya i Catalunya sigui una companyia estrangera, en referència a Ryanair, que va tancar el 2015 amb poc més de 35 milions de passatgers, per davant de Vueling, amb 29,5 milions.

Àlex Cruz va pronunciar una conferència sobre Vueling i el sector aeronàutic en un dinar Círculo Ecuestre,. un acte que ell mateix va considerar com l'acomiadament institucional i públic de la seva presidència. Cruz va tancar la seva intervenció fent una «petició» a les institucions i altres agents econòmics perquè canviïn d'estratègia. El president de Vueling va dir sentir «pena» quan veu altres països, com alguns de l'Orient Pròxim, que integren a l'aviació en les polítiques de creixement.