Un cotxe de segona mà en bon estat pot esdevenir una bona opció per a tot aquell que no busca adquirir un vehicle nou de trinca. Durant els darrers anys aquesta tendència ha anat augmentant cada vegada més, i això fa que fires com l'Expocasió Girona siguin tan exitoses. Durant tot el cap de setmana es va celebrar la vuitena edició de la ja consolidada Fira del vehicle d'ocasió, on els vehicles de segona mà esdevenen els veritables protagonistes.

Durant els tres dies que es va celebrar, vuit concessionaris van presentar al voltant d'una vintena de marques. L'afluència més important es va concentrar divendres i dissabte i, malgrat que ahir no va ser un bon dia per als firaires, el resultat final es va veure reflectit en una xifra superior als 3.000 assistents de l'edició passada. Les vendes també van ser més altes a les del 2015, més de 150 cotxes, aproximadament entre 15 i 20 per expositor. Els automòbils més venuts van ser els de gamma mitjana, els que ronden al voltant dels 15.000 euros.

Els concessionaris tenen molt clar que la fira és una bona possibilitat per reforçar el tracte entre venedor i client. Moltes de les vendes que es produeixen arran de la fira es fan un cop s'acaba. Malgrat ser una cita força sectorial, els visitants són d'allò més diferents entre si. Tal com explica el portaveu dels concessionaris expositors, Ernest Plana, es pot trobar de tot. "Des de l'estudiant que ve a comprar el seu primer cotxe, a la família que busca un monovolum per tenir més espai per als seus fills, tot passant per la parella d'avançada edat que volen renovar el seu automòbil. No hi ha un perfil concret, i això és un fet molt positiu".

Un altre dels aspectes que es valoren més des de l'organització són les dates triades per dur a terme la mostra. La coincidència amb el popular esdeveniment de Temps de Flors a la ciutat de Girona, creuen que els afavoreix en gran mesura i que fins i tot augmenta el nombre de visitants de l'Expocasió.

De cara a pròximes edicions, Plana avança que es vol continuar seguint la mateixa dinàmica i, fins i tot, pensar en alguna novetat. Tal com ha avançat el portaveu, a causa de les bones relacions entre els expositors de la fira, "ens agradaria crear un cap de setmana dedicat a la venda de vehicles amb preus més rebaixats. Una espècie de Black Friday del sector automobilístic per poder crear sinergies i enfortir les relacions comercials, ja sigui entre venedors i clients, com entre nosaltres mateixos".

Una tasca complicada

A Catalunya les vendes dels vehicles usats s'han incrementat pel bon comportament d'aquests, però trobar un cotxe de segona mà seminou no és senzill. Aquest tipus de vehicles provenen de clients que després de tenir el mateix cotxe per dos o tres anys decideixen canviar-lo per un altre de gamma superior. Durant els darrers anys aquesta tendència ha disminuït notablement i ara és més freqüent que provinguin d'empreses, que sigui vehicles de prova, o d'altres fonts que no són privades. "Hi ha una demanda més gran del que podem assolir. Molta gent busca aquests models i a nosaltres ens en falten per cobrir aquesta demanda" explica el portaveu dels concessionaris expositors.

Tot i el gran augment de transferències de cotxes usats, un dels problemes que es pot trobar el comprador pot ser una certa desconfiança respecte al venedor. Per aquest motiu, Plana destaca la importància d'esdeveniments com aquest, en el cas d'estar buscant un cotxe de segona mà. "El pitjor que pot fer un client és comprar un cotxe en una compravenda que no sigui del tot fiable. Comprar en una botiga t'aporta la garantia de poder canviar el vehicle en el cas que no funcioni correctament."