Un emprenedor gironí triomfa amb la venda de càpsules de caldo

Suppacaps, l'empresa ideada per Joan Planellas, va comercialitzar un total de 20.000 unitats durant els seus primers tres mesos

24.05.2016 | 06:55
Joan Planellas mostra les càpsules.

Un emprenedor de Girona, Joan Planellas, ha ideat unes càpsules de caldo per a màquines de cafè Nespresso que comercialitza amb èxit des del novembre passat després d'una labor d'investigació que s'ha allargat un any i mig. En aquest sentit, Planellas explica que durant els primers tres mesos va vendre un total 20.000 unitats, malgrat que "aquest hivern no ha estat fred".
L'empresa que ha creat rep el nom de Suppacaps i distribueix les càpsules a través d'internet i de trenta botigues per arribar a Catalunya, Navarra, Astúries, Andalusia, Múrcia, Madrid i Andorra. A més, Planellas detalla també que han contactat amb ell distribuïdors d'Alemanya, Ucraïna i l'Iran i que està en converses amb altres d'Holanda, Suïssa i Dinamarca. "Va tot molt bé", admet l'empresari, que relata que aquesta aventura comercial va arrencar amb la seva màquina Nespresso i la seva afició per prendre en ocasions "alguna cosa que no sigui cafè". "El caldo només el trobava en cartró o calia congelar-lo per escalfar-lo més tard i vaig veure que hi havia en el meu entorn més gent amb el mateix problema, així que vaig començar a desenvolupar la idea", afegeix el director executiu de Suppacaps.
Planellas va descobrir primer que existia oferta en màquines expenedores, "però era un consomé bàsic" i ell volia produir "un caldo com el tradicional de casa".

Procés d'investigació
Després d'estudiar l'estat del mercat, l'emprenedor gironí va invertir un any i mig a confeccionar la fórmula definitiva "d'acord amb liofilitzats, com succeeix amb el cafè", tal com explica Planellas, qui afegeix que a l'hora de confeccionar el producte buscava "un bon gust i una bona textura".
Les càpsules de Suppacaps són lliures de gluten i lactosa i compten amb el segell Ecoembes de reciclatge d'envasos. De moment, el web de l'empresa anuncia fins a sis tipus de caldo amb gustos de verdures, pollastre, miso, peix, marisc i carn.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema