La noció del progrés de la humanitat està, entre d'altres aspectes, molt lligada a la facilitat amb què tots podem fer coses que abans ens resultaven més complicades. Aquest senzilla idea és perfectament aplicable a l'ocurrència que han tingut els creadors de l'empresa Nannak. El gironí Eduard Bruguera i el barceloní Jordi Puig han dissenyat un canviador de nadons de molt fàcil rentat, el Boksi Baby Care Station. Els canviadors que hi ha al mercat són de pvc i estan folrats amb roba, amb la qual cosa la neteja davant les previsibles taques derivades de les deposicions dels nadons suposen moltes més dificultats i molt més temps. En aquest sentit, davant la necessitat anterior d'utilitzar la rentadora per a la neteja del canviador, amb el Boksi Baby Care Station n'hi ha prou amb una tovalloleta humida o a posar-lo a sota de la dutxa.

Aquests canviadors van poder ser provats ahir pels assistents al Festivalot, el Festival de música en família de Girona, ja que l'empresa va proporcionar vuit Boksi Baby Care Station que es van col·locar a les zones de descans i lactància del Claustre de la Mercè i del Teatre Municipal i que van ajudar pares i nadons a gaudir del dia amb més comoditat i tranquil·litat. Nannak ja va col·laborar recentment amb molt d'èxit en el dia Minimúsica celebrat el passat 10 d'abril al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. A més, Nannak tindrà presència properament al Primavera Sound i al festival Jardins de Pedralbes de Barcelona.

Nannak Advanced Baby Products va néixer el febrer d'aquest any de la mà de dos pares amb experiència en el sector de la creació de producte amb la intenció de, partint de les seves experiències prèvies, dissenyar articles de puericultura que facilitin el dia a dia dels futurs pares i mares.

La intenció de Bruguera i Puig ha estat la de conjugar els requisits i exigències dels centres infantils amb les necessitats i característiques de l'ús domèstic, el que els va portar a la creació del seu producte estrella, el canviador de fàcil rentat, que Bruguera defineix com "un producte fantàstic per assecar-hi el nadó després del bany, vestir-lo, canviar-li els bolquers o fer-li massatges per relaxar-lo". En aquest sentit, afegeix que "tot això ajuda els pares i mares a trobar moments de qualitat i benestar amb el nadó amb tota la comoditat, tranquil·litat i seguretat que requereix el tracte amb els nounats".

Altres productes

Per tal de complementar la Boksi Baby Care Station, Nannak ha establert relacions amb diferents col·laboradors de primer nivell. És així com ha sorgit en Boksi, creat per la Mariadiamantes, un pingüí en format prints i vinils per a ambientar habitacions amb inspiracions nòrdiques. Paral·lelament, de la mà de Txell Lagresa ha arribat a una versió més del "fet a mà", generant diferents peluixos i ?coixins per acompanyar els nadons al bressol o al cotxet. Nannak es troba en ple procés de desenvolupament de material ?complementari al Boksi Baby Care Station, un producte que està essent testejat en entorns professionals com diferents llars d'infants, espais de natació infantil i properament a hospitals reconeguts.