Les empreses exportadores gironines van registrar unes vendes a l'exterior de 2.011 milions d'euros entre els mesos de gener i maig. Això suposa un nou rècord històric en aquest període i un increment del 4,3% respecte al mateix període de l'any anterior. Liderades pel sector carni, les exportacions gironines dupliquen el ritme de creixement del conjunt de Catalunya i de l'Estat.

Les exportacions de l´economia catalana han assolit els 26.727,9 milions d´euros entre gener i maig de 2016, el que representa un creixement de l´1,9% en relació al mateix període de l´any anterior, segons ha publicat aquest dijous el Ministeri d´Economia i Competitivitat. Les exportacions catalanes representen el 25,4% de tot l´Estat durant els primers cinc mesos de 2016. A nivell estatal, les exportacions creixen un 2,4% en termes anuals.

Les exportacions de Catalunya han estat principalment de productes químics (que representen el 26,8% del total i han ascendit un 3,2% interanual), seguides de béns d'equipament (18,7% del total i amb un creixement del 14,1% interanual) i del sector de l´automòbil (16,2% del total i han disminuït un 3,4% interanual).

25 milions d'euros per cofinançar pimes innovadores o exportadores

El Govern ha posat en marxa una nova línia de cofinançament dotada amb 25 milions d'euros destinada a finançar projectes innovadors o amb vocació internacional que necessitin capital entre 300.000 i 8 milions d'euros, segons ha anunciat Jordi Baiget, conseller d'Empresa i Coneixement.

En ser una línia de cofinançament, el Govern preveu mobilitzar a més dels seus 25 milions uns altres 100 milions d'euros que hauran d'aportar altres inversors de capital.

El desembors del Govern es farà o bé a través de participacions de capital o bé per la via de préstecs participatius sense superar mai el 50% del capital. La línia de finançament, anomenada 'Innova Global', es desplegarà a través de la societat Avançsa.