La gasolina torna a pujar després dels festius

Els preus dels combustibles repunten per primer cop a l'estiu i s'allunyen dels mínims previs al pont

19.08.2016 | 09:50
La gasolina torna a pujar després dels festius
La gasolina torna a pujar després dels festius

Els preus dels carburants han repuntat aquesta setmana per primera vegada des de principis de juliol, després d'encarir la gasolina i el gasoil un 0,9% i un 0,7%, respectivament, i s'allunyen així dels mínims marcats la passada setmana a les portes del pont del 15 d'agost, segons dades del Butlletí Petrolier de la Unió Europea (UE) recollits per Europa Press.

En concret, el preu mitjà del litre de gasolina s'ha situat en 1,131 euros, trencant així amb la ratxa de sis setmanes consecutives de baixades.

Pel que fa al gasoil, ha repuntat fins als 1,003 euros, després que la setmana passada caigués per sota del llindar de l'euro després d'haver encadenat cinc caigudes consecutives.

Aquest repunt en els preus dels carburants coincideix amb la pujada en la cotització del cru en l'última setmana, amb el barril de Brent, de referència a Europa, intercanviant actualment a 49,8 $, enfront dels 43 dòlars de fa una setmana , i el Texas nord-americà a 47 dòlars.

Tot i aquest increment en els preus en l'última setmana, el litre de gasolina és un 9,6% més barat que fa un any, mentre que en el cas del gasoil l'abaratiment és del 8,4%.

Així, l'ompliment d'un vehicle amb un dipòsit mitjà de 55 litres de gasolina costa en l'actualitat 62,2 euros, amb un estalvi de més de sis euros respecte a les mateixes dates de l'any passat.

En el cas del gasoil, l'ompliment del dipòsit ascendeix actualment a 55,1 euros, el que representa un estalvi per a la butxaca d'uns cinc euros respecte a fa un any.

Preus a la UE

Els carburants són més barats a Espanya que a la mitjana de la UE i la zona euro, on el preu de venda al públic del litre de gasolina se situa en 1,269 euros i en 1,306 euros, respectivament. Per la seva banda, el litre de gasoil costa 1,112 euros de mitjana a la UE i 1,099 euros a l'eurozona.

El menor nivell de preus finals respecte als països de l'entorn es deu al fet que Espanya, tot i les pujades de l'IVA, als majors impostos i als nous gravàmens al biodièsel, segueix comptant amb una menor pressió fiscal en general.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

«La meva finca està plena de senglars. Qui s´ha d´encarregar d´eliminar-los?»

Els advocats de Prat Sàbat responen, com cada setmana, els dubtes legals dels nostres lectors....

L´hivern de 2008, el pitjor de la sèrie

Quan s’analitza la sèrie completa, es detecta l’esclat de la crisi...

Aprovada la reforma de l´Impost de Societats amb el suport de PSOE i C´s

El ple del Congrés va donar ahir el vistiplau, amb el suport, a banda del PP, del PSOE i...

La campanya de Nadal generarà a la província més de 5.700 contractes

La campanya de Nadal generarà a la província més de 5.700 contractes

Hostaleria, comerç i logística són els sectors que crearan més ocupació, que a la demarcació serà...

Enllaços recomanats: Premis cinema