La Costa Brava té un estoc de 280 pisos nous per vendre

El litoral gironí se situa clarament per darrere de la Costa del Sol (2.492) i de la Costa Blanca (2.110)

18.01.2017 | 07:21

La Costa Brava acumula un estoc de 279 habitatges nous pendents de vendre, segons el darrer informe de ST Sociedad de Tasación, que situa la Costa del Sol (2.492) i la Costa Blanca (2.110) com les árees mediterrànies amb més excedents de pisos i cases nous. Els registres de la Costa Daurada tarragonina s'apropen als de la Costa Daurada, amb 378 habitatges nous pendents de ser venuts. En total, a la costa espanyola, hi ha 5.594 habitatges nous sense vendre.

En aquest context, l'informe de ST adverteix que l'oferta de pisos nous a la Comunitat de Madrid podria esgotar-se en un termini de deu mesos, un lapse que se situa en els dotze mesos en el cas de la província de Barcelona i en catorze a la Ciutat Comtal. Si es manté el ritme actual d'absorció, el preu de l'habitatge a Madrid i a Barcelona podria encarir-se aquest any més del 3% que preveu de mitjana per a la resta d'Espanya, assenyala el director general de ST Sociedad de Tasación, Juan Fernández-Aceytuno.

En el cas de la província de Barcelona, ST estima que l'oferta d'habitatge nou podria esgotar-se en 12 mesos i (14 mesos en el cas de la Ciutat Comtal). I és que dels 2.719 habitatges que s'identificaven el 2014, en queden 725 unitats al mercat, el 73,3 % menys. En el cas de la ciutat de Barcelona, de 917 habitatges nous el 2014, en queden 215, el 82,5 % menys.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

El PIB de la Unió Europea manté un creixement del 0,6% entre abril i juny

El PIB de l'eurozona i de la Unió Europea (UE) va mantenir el seu creixement sense grans...

El port de Barcelona tanca el juliol amb nou rècord de mercaderies

L'equipament assoleix la xifra de 5,6 milions de tones mobilitzades, un 23% més que en el mateix...

La CE estudia ajuts del Govern alemany a Air Berlin i Ryanair se´n queixa

La Comissió Europea (CE) va dir ahir que estudia les ajudes d'Estat rebudes per la...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema