Encara que les vendes de cotxes el mes de febrer a la província de Girona s'han mantingut pràcticament invariables respecte el mateix mes de 2016, l'acumulat de gener i febrer apunta una tendència positiva que xifra en 2.459 els vehicles venuts en aquest període, el que usposa un 1,9% més respecte l'any anterior.

Les patronals Anfac, Faconauto i Ganvam van facilitar ahir les dades del sector i, en termes generals, la venda de turismes a Catalunya ha pujat un 5,6% al febrer, respecte del mateix mes de l'any passat.

En concret, es van vendre 13.863 cotxes (el 14,2% de tota Espanya) però l'increment és mínim i les patronal ho consideren un estancament que atribueixen al descens del 9,2% de les empreses de lloguer de cotxes, amb un total de 24.144 matriculacions, i a una lleugera disminució del 0,1% del canal de particulars, fins a les 46.742 unitats venudes.

En el cas de particulars, les patronals observen que la ralentització de les vendes a particulars s'està produint des que a la segona meitat de l'any passat van finalitzar els recursos pel darrer pla PIVE.

El sector recorda que la xifra registrada al febrer està lluny dels nivells precrisi. En aquest sentit, al mes de febrer del 2008 es van matricular a l'Estat més de 121.000 unitats, un 19% més que al febrer d'aquest 2017.