El nombre d'empreses concursades a Girona creix un 15% en el segon trimestre

Amb 22 societats amb expedients concursals es trenca una tendència de descens de dos anys

04.08.2017 | 07:18

El nombre d'empreses concursades a comarques gironines, l'antiga suspensió de pagaments, es va situar en el segon trimestre en 22 societats, cosa que suposa el 15,78% més que el segon trimestre de l'any passat, segons les dades publicades per l'INE. Amb aquest increment, les comarques gironines trenca una tendència que encadenava dos anys seguits de reducció del nombre d'expedients d'empreses concursades, des del segon trimestre del 2015.
Per sectors d'activitat, el 36,88% de les empreses que van presentar un concurs eren del sector del comerç, de la hosteleria i de la indústria. Tanmateix la resta dels serveis i les societats sense classificar van signficar un altre 36% dels concursos. La construcció només va suposar un 13% dels concursos.
Pel que fa a Catalunya, l'antiga suspensió de pagaments es va situar en el segon trimestre en 219 societats, cosa que suposa el 7,59% més que el segon trimestre de l'any passat. Amb aquesta caiguda, Catalunya encadena 15 trimestres de descensos del nombre d'expedients d'empreses concursades, des del quart trimestre del 2013. Per sectors d'activitat, el 32,88% de les empreses que van presentar un concurs eren del sector del comerç i de la construcció. En la sèrie de l' INE es pot observar que aquest nombre de 219 empreses en el segon trimestre és el més baix en aquest trimestre des del 2008, just abans de començar la crisi.
En el segon trimestre, si a més de les empreses s'afegeix els deutors concursats particulars, els que presenten expedient però que no tenen activitat empresarial, el nombre de deutors se situa en 335 expedients, cosa que suposa el 2,13% menys que el segon trimestre de l'any passat.
El nombre de deutors concursats a l'estat espanyol en el segon trimestre es va situar en 1.457 expedients, el 4,3% més en relació amb el mateix període del 2016. Si només es tenen en compte els expedients presentats per empreses, el nombre de deutors se situa en 1.189 unitats, el 5,5% més que el mateix període de l'any passat. El nombre de deutors particulars a l'Estat va sumar 268 expedients en el segon trimestre, amb una caiguda del 0,7% en relació amb l'any anterior.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema