La UGT ha reclamat al Govern que financi les mesures necessàries per avançar cap a un nou model productiu i energètic, que desenvolupi sectors sostenibles i que generin ocupació. Per aconseguir aquesta finalitat, el sindicat va reclamar ahir que acceleressin els terminis per aprovar una llei de canvi climàtic i transició energètica, així com un pla estratègic per a una «transició justa».

El pla recollirà les «propostes creïbles i viables» i generadores d'ocupació que es considerin necessàries per promoure el canvi de model productiu. El sindicat defensa que és «imprescindible» controlar les emissions de gasos d'efecte hivernacle mitjançant una «profunda transformació» de tots els sectors productius, a través d'inversió en tecnologia.

Aquestes mesures es completaran amb un canvi en l'estil de vida de la ciutadania i la conscienciació en els centres de treball. El sindicat recorda que els estudis sobre canvi climàtic a Europa apunten que al sud del continent patiran les pitjors conseqüències «amb les consegüents pèrdues econòmiques, ecològiques i socials».