La número 6 de la candidatura de Junts pel Sí a Girona, Dolors Bassa, va alertar ahir que votar "no" el proper diumenge 27 de setembre equival a donar per bones les actuals polítiques del Partit Popular.

Bassa i una altra de les candidates de Junts pel Sí a Girona, Elena Ribera -que ocupa el lloc número 15-, es van reunir ahir al matí amb una vintena de persones al pavelló municipal de Vilablareix. L'alcalde d'aquest municipi, David Mascort, va presentar l'acte.

Durant la seva intervenció, la número 6 de la llista de Lluís Llach, Dolors Bassa, va destacar que "votar no el proper 27 de setembre voldrà dir que validem com a bones les polítiques del PP que hi ha en aquests moments". A més, Bassa va assegurar que aquest vot comportarà "que d'aquí a 20 anys pensarem què hauria passat si ha-guéssim votat sí" i va afegir "que, igual que en la vida personal, sempre ens arrepentim d'allò que no hem fet". Respecte a aquests arguments, Dolors Bassa va considerar que "és molt clar el vot del sí, per poder canviar les coses".

El 27-S, la clau

Per altra banda, Dolors Bassa va explicar que "vivim un setembre excepcional i diferent de tots, però el que farem serà un setembre històric, que la clau serà el proper 27-S". Bassa va remarcar que cal votar amb el cap però també amb el cor, perquè "ha de ser el dia clau per fer un país nou, per fer un país democràtic des de la base, per fer un país social". La candidata gironina va retreure a les formacions polítiques que "varen dir que no eren unes eleccions plebiscitàries i hem vist clarament que és la campanya del sí o del no" i va resumir la situació dient que "votar "sí" significa voler canviar la manera de funcionar i el bloc del no vol dir quedar-se igual".

Bassa va expressar la sorpresa de Junts pel Sí perquè "segueixen fent la campanya de la por i ens sorprèn que cap dels partits del bloc del no han fet cap proposta". Per últim, la número 6 va destacar que "estem fent una revolució democràtica" i va citar Margaret Tatcher per dir: "si vols que es digui una cosa, explica-ho a un home; si vols que es faci, explica-li a una dona".

El vot indecís de les dones

Per la seva banda, la número 15 de la candidatura per Girona, Elena Ribera, va destacar la importància de convèncer a tothom i, sobretot -va dir-, "a les dones". Ribera es va referir a les últimes enquestes, que assenyalen les dones com un dels col·lectius més indecisos i, especialment, les dones grans que estan cobrant una pensió. En aquest sentit, Ribera va remarcar que "alguns volen transmetre el virus de la por i aquest és el pitjor dels virus, però no hem de tenir por" perquè -va afegir- "cal explicar que a Catalunya no tenim problema per pagar les pensions perquè generem prou recursos per pagar-les". D'altra banda, Ribera va dir que "la situació d'asfíxia que vivim ara mateix a Catalunya és insuportable".