El tinent fiscal de l'Audiència Nacional, Miguel Ángel Carballo, ha assegurat que el ministeri públic intentarà «buscar un encaix» per evitar que quedin impunes els «escarnis» a membres de la Guàrdia Civil a Catalunya.

Carballo va participar ahir a Bilbao en una jornada sobre la resposta donada al terrorisme d'ETA des de la Justícia, on li van preguntar sobre la possibilitat d'unificar criteris de tota la Fiscalia respecte a possibles casos de delicte d'odi succeïts a Catalunya. «Sabem que s'estan produint coses que poden quedar impunes», com «per exemple els escarnis que està patint la Guàrdia Civil per part de determinats col·lectius» i que «preocupen» al ministeri públic i aquest cos, va respondre. Per aquest motiu, Carballo va avançar que la Fiscalia intenta «buscar un encaix legislatiu» per perseguir aquestes actuacions, en funció que el legislador promogui una reforma.

En aquest sentit, va avalar l'actuació de la Fiscalia de Barcelona, que va obrir diligències d'investigació per la sortida de membres de les forces i cossos de seguretat de diferents hotels de Catalunya, i també va encarregar una investigació al Servei Especial d'Odi i Discriminació.