L'Exèrcit de Terra ha obert un expedient disciplinari a diversos militars per permetre que dos civils pugessin, a Saragossa, sobre un carro de combat en moviment des d'on van gravar un vídeo amb amenaces contra Carles Puigdemont i Pablo Iglesias.

El vídeo s'ha difós àmpliament a les xarxes socials. Les imatges es van gravar en un recinte militar de Saragossa el passat dia 8 de desembre, festa de la Inmaculada Concepció. L'enregistrament mostra un jove pujat a un carro de combat de l'Exèrcit, qui enfocant la càmera al canó envia el següent missatge a l'expresident català: «Anem a fer una sorpresa a Puigdemont», «setanta tones de pur amor i pura democràcia».

En el vídeo l'home també ataca al secretari general de Podem, Pablo Iglesias, amb l'amenaça: « Coletas, el següent ets tu, cabró. Arriba Espanya!».

Segons les fonts, el carro de combat des del qual es va gravar el vídeo es dirigia a un hangar després de participar en una exposició de la Brigada Aragó I amb motiu de la Puríssima, moment en el qual dos civils hi van pujar a sobre.

Iglesias ja va anunciar ahir que la seva formació estudiarà les «possibilitats legals» d'actuar contra les amenaces, i va demanar explicacions al ministeri de Defensa. També el portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, va anunciar que el seu partit demanarà explicacions a la mateixa ministra, María Dolores de Cospedal.