El líder de Ciutadans i candidat a la presidència del Govern espanyol, Albert Rivera, va comparar ahir la campanya electoral amb una carrera de Fórmula 1. Segons Rivera, al seu partit només l'avança el PP, que té "les rodes gastades i li queda poca gasolina", mentre que el PSOE "mira pel retrovisor Podem". En un míting celebrat al vespre a Màlaga, l'últim que Rivera celebra a Andalusia, va assegurar que a Ciutadans li queda només un cotxe per avançar, el del PP, per així acabar i guanyar la cursa. Va afegir que hi ha temps, ja que encara queden "revolts".

Rivera va abocar crítiques contra el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, a qui va acusar d'immobilista i de tapar la corrupció. També contra el líder del PSOE, Pedro Sánchez, a qui va tornar a acusar de portar a la "ruïna" l'edifici del PSOE. Rivera va insistir que "Felipe González es dirigia a Ciutadans com un edifici en construcció", després d'assenyalar que l'expresident socialista va fer "coses bé". Ara bé, va valorar que el cert és que "l'edifici que ell va construir, s'està quedant en ruïnes".

"Després de començar-lo a enderrocar Rodríguez Zapatero, l'està acabant de demolir Sánchez", va assegurar Rivera. En una altra línia, el líder de Ciutadans va advertir ahir el líder de Podemos, Pablo Iglesias, que si és president del Govern, Espanya "ni es tocarà ni es trencarà", ja que li va dir que amb el país "no es juga" per moltes llistes que, segons ell, comparteixi amb els independentistes.

Des del Palau de Congressos de Màlaga, Rivera va respondre així al candidat de Podem, que va assegurar la seva intenció de convocar un primer referèndum sobiranista només a Catalunya i "en un termini no més llarg d'un any", per al qual "no seria necessari canviar l'actual Constitució". Rivera va alertar que fa molts anys que treballa perquè a Catalunya hi hagi una majoria que defensi la unitat, "perquè ara vingui el senyor Iglesias a acontentar Artur Mas".

"Mas es frega les mans"

Interromput pels crits de "president, president", Rivera va valorar que "Mas s'ha d'estar fregant les mans" en pensar que hi ha "un partit nacional que vol trencar Espanya com ell i els seus". Encara que Mas pretengui "aprofitar" la situació, no ho aconseguirà perquè "no serà el senyor Pablo Iglesias qui guanyi les eleccions", sinó Ciutadans que "és el pitjor malson que pot tenir Mas".