La possibilitat d'incorporar un referèndum unilateral al full de ruta cap a la independència ha obert una discussió en el si del bloc sobiranista, ja que mentre ERC, la CUP i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ho veuen amb bons ulls, a Convergència alerten dels inconvenients.

Si fa una setmana va ser la portaveu parlamentària de la CUP, Anna Gabriel, que es va mostrar disposada a defensar un referèndum sense autorització de l'Estat, dissabte va ser l'ANC qui va decidir convocar una consulta perquè les seves bases es pronunciïn sobre si cal incorporar aquest pas al full de ruta sobiranista.

En un comunicat, l'ANC va anunciar la consulta i va lamentar que les forces sobiranistes "no hagin estat capaces de mantenir la unitat", perquè el veto de la CUP als pressupostos del Govern marca un "punt d'inflexió" que obligarà a reformular alguns aspectes del full de ruta.

Això ha generat malestar a CDC,i el cap de llista al Congrés, Francesc Homs, ha retret a l'entitat sobiranista que qüestioni la vigència del full de ruta del Govern en lloc d'amonestar la CUP per trencar l'acord d'estabilitat.