En breu, un decret llei donarà una bolcada al sector de la construcció obligant a avaluar l'eficiència energètica de tot immoble que es posi a la venda o en lloguer. Aquest nou requeriment serà una gran ajuda per al consumidor, ja que s'estructurarà el mercat segons una nova variable. A curt termini suposa un inconvenient econòmic per als propietaris, però per l'estat és una gran avanç cap a la independència energètica. A més, a mig termini produeix una revitalització del sector de la rehabilitació energètica. I obre un nou horitzó d'activitat per a molts professionals de la construcció, un sector tremendament castigat per l´atur.

Aquest requisit és novetat a Espanya, però a la resta de països europeus té un llarg recorregut i mou centenars de milions cada any. Les etiquetes energètiques són part del paisatge immobiliari d'aquests països, permetent als consumidors escollir en funció del cost previst de manteniment energètic de l'immoble.

Diverses empreses fa mesos que van iniciar la carrera per situar-se en aquest prometedor mercat de la certificació energètica, amb la intenció de difondre la seva activitat entre els clients potencials. Entre elles destaca la marca CertiFACIL, que és un col · lectiu de professionals habilitats per a la certificació articulats en una plataforma en línia de comparació de pressupostos de serveis professionals de certificació energètica.

Certifácil sobresurt pel nombre d'afiliats, 2.247 a dia d'avui a tot el territori nacional, a més de per disposar d'un considerable nombre de clients expectants, fins i tot abans de la implantació de la nova norma. Aquest col · lectiu està duent a terme una interessant tasca docent en oferir cursos de formació en línia per assegurar la qualitat del servei ofert, en benefici del client.

Resumint, podem afirmar que sorgeix una nova obligació per a tot propietari, però sens dubte també un respir per al castigat sector de professionals de envejable formació que es troben en un estancament laboral a Espanya. Davant l'enorme oferta d'habitatge a casa nostra, s'augura un llarg futur per a aquestes iniciatives empresarials