El republicà John McCain es troba onze punts per darrere del seu rival demòcrata, Barack Obama, en un sondeig de la televisió CBS i el diari The New York Times que revela també que gairebé sis de cada deu votants no consideren qualificada la seva companya de llista, Sarah Palin. Un 51 per cent dels enquestats que "probablement" votarà en les eleccions dels EUA del proper dimarts o que ja ha votat prefereix Obama, davant del 40 per cent que opta per McCain, si han d'elegir només entre ells.

Quan les possibilitats s'amplien a altres candidatures minoritàries que es troben en les paperetes, l'avantatge del candidat demòcrata augmenta encara més, ja que aquest és preferit pel 52 per cent, davant del 39 per cent que segueix donant suport a McCain. A més, un 2 per cent es mostra disposat a votar l'independent Ralph Nader i un 1 per cent està a favor del candidat del Partit Llibertari, Bob Barr.

El senador per Illinois sembla el més beneficiat per les preocupacions de l'electorat sobre la situació econòmica actual, que el 89 per cent veu amb pessimisme. El senador per Illinois és vist com "el candidat del canvi" pel 64 per cent dels enquestats, mentre que només el 39 per cent creu que McCain efectuaria "un autèntic canvi". No obstant això, l'exmilitar i ara senador republicà per Arizona seria un comandant en cap "molt eficaç" per al 47 per cent dels enquestats, davant del 33 per cent que opina el mateix d'Obama.

Per altra banda, l'avantatge del candidat republicà a Arizona s'ha retallat a només dos punts, segons les enquestes, fet que fa aparèixer una ombra de dubte sobre la victòria del senador en el seu propi estat. Segons l'última enquesta de la Universitat de l'Estat d'Arizona (ASU), McCain té el 46 per cent dels vots, davant d'un 44 per cent d'Obama. Aquest resultat és un empat virtual, atès que el marge d'error de l'enquesta és de 3 punts.

Un altre sondeig de Research 2000 indica que el candidat republicà té un 48 per cent de la intenció de vot de l'estat, mentre el senador per Illinois compta amb un 47 per cent. És a dir, un altre empat tècnic. A més, segons aquest últim sondeig, en un potencial enfrontament a les urnes de l'actual governadora Janet Napolitano amb McCain el 2010, ella guanyaria per 53 contra 45 per cent.

Finalment, milers d'advocats vigilaran els centres de votació dels Estats Units el proper 4 de novembre per impedir qualsevol intent de frau en unes eleccions en les quals, segons noves dades, la participació pot arribar a un rècord històric. Només a Florida, el Partit Demòcrata compta amb el suport de 5.000 voluntaris, la major operació de tot el país, per supervisar el procés, perquè, segons molts dels seus militants, es va afavorir injustament el president George W. Bush fa vuit anys.