Un article del professor Miguel Ángel Quintanilla publicat en l'últim número de Cuadernos de pensamiento político, de la Fundació FAES, considera que el PP es "troba immers en un estat de confusió", i adverteix del perill d'estar "perfectament centrat i, no obstant això, derrotat". En el seu article, el professor de Ciència Política de la Universitat de Múrcia exposa que "el principal perill és que en l'esforç per arribar al centre s'incorri sense voler en els mateixos errors que van ser causa de derrota". Quintanilla estableix que els esforços del PP per aproximar-se al lloc en el qual se situa la mitjana ideològica de l'electorat, podrien constituir "una tasca inútil".

En un altre ordre de coses, l'exsenador d'UPN José Ignacio Palacios coordinarà la comissió constituent que guiarà els designis del refundat PP navarrès fins que en el termini de tres mesos se celebri un Congrés que elegeixi els seus líders. Així ho va anunciar ahir la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, que a més va denunciar les "pressions" de diversos dirigents d'UPN, que han intentat impedir que es produïssin més afiliacions dels seus càrrecs públics al nou PP de Navarra. En aquest sentit, el president del partit, Mariano Rajoy, va assegurar que s'ha fet tot el possible per salvar l'acord entre PP i UPN però que la voluntat de ruptura de la formació regionalista ho ha fet insalvable. A més, va destacar que no constitueix un cas de transfuguisme el fet que càrrecs d'UPN s'afiliïn al PP.

Finalment, el líder d'UPN i president de Navarra, Miguel Sanz, va assegurar que les baixes en el seu partit són "insignificants", tot afegint que no li preocupa que surtin de la formació regionalista "els qui mai hi haurien d'haver estat".