La presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, va descriure ahir amb tot detall la dramàtica experiència que dimecres va viure a Bombai en presenciar en directe a l'hotel en el qual s'allotjava un dels atacs terroristes que es van produir en aquesta ciutat índia. "Anava descalça i vaig haver de trepitjar bassals de sang en la fugida", va explicar Aguirre mentre narrava com va poder fugir de l'hotel Oberoi Trident després d'una peripècia que la va portar des de la recepció a les cuines i a un saló de l'hotel abans de poder sortir a l'exterior. Amb tot, va dir que el pitjor va ser de camí a l'aeroport, quan el cotxe en què viatjava es va veure atrapat en un enorme embús produït per l'explosió d'un cotxe bomba.

Poc després d'arribar a Madrid des de Bombai, Aguirre es va dirigir a la seu de la Comunitat a la Puerta del Sol per explicar en roda de premsa el seu dramàtic testimoni de l'atac terrorista contra l'hotel Oberoi Trident. La presidenta de la comunitat va ser rebuda de manera efusiva per tot el seu gabinet i es va mostrar en tot moment tranquil·la i somrient, encara que preocupada pels integrants de la seva delegació i altres espanyols que continuen a la ciutat índia.

Aguirre va descriure que havien arribat a l'hotel Oberai per registrar-se, concretament per una petita recepció equipada amb arc de seguretat. Va ser allà on va coincidir per casualitat amb l'alcalde de la localitat madrilenya de Majadahonda, Narciso de Foxá, amic de la infància, que era a l'Índia per repatriar el cadàver del seu germà recentment mort. Mentre estaven centrats a conversar sobre aquesta circumstància, van advertir que estaven caient vidres, però no es van adonar del que estava passant fins que van escoltar una ràfega de metralladora. Només van comprendre la gravetat de la situació "quan el personal de l'hotel ens va atropellar i els vam veure el pànic a la cara. Em va fer la sensació que no tenien cap protocol d'evacuació".