L'eurodiputat de CiU Ignasi Guardans va qualificar ahir de "sorprenent" que la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, sortís corrent "sola" després dels atemptats a Bombai (Índia). Guardans va assegurar, en referència a Esperanza Aguirre: "Entenc que ella va ser prou prudent per començar a córrer, però em sembla sorprenent que corregués sola. Jo, com a president de la delegació del Parlament Europeu, no me n'aniré de Bombai fins que l'últim funcionari tingui garantida la seva sortida".

També va afegir que "l'opinió pública jutjarà com ho hagi de fer" l'actitud de la presidenta de la comunitat madrilenya i va explicar que ell ha actuat "una mica com a capità de vaixell".

Guardans va assegurar que en aquestes circumstàncies està sent "molt més eficaç el Ministeri d'Afers Estrangers, l'ambaixador i el cònsol que la presidència francesa" de la Unió Europea. "La presidència francesa no acaba d'estar a l'alçada de les circumstàncies", va recriminar l'eurodiputat.

La resposta de la presidenta

Per la seva part, Aguirre va respondre que "tothom ha pogut veure que es va fer el correcte per part de tots" perquè tots els espanyols que anaven amb ella estan "sans i estalvis". "Sembla que hi ha una teoria difosa i airejada pels meus adversaris mediàtics que diu que el capità no ha d'abandonar el vaixell, fins i tot posen l'exemple del Titanic i recorden, casualment, el nom. Ni això era un vaixell ni s'ha enfonsat. Tot el contrari. Estem tots els membres de la delegació i tots els espanyols sans i estalvis. Per tant, es va fer el correcte per part de tots. També he vist crítiques per la mida de l'avió enviat per Exteriors i crec que no tenen cap raó", va destacar la presidenta de la comunitat de Madrid, que va confessar que encara no té estrès posttraumàtic per allò viscut, però que se li ha tallat la digestió després de menjar. Va afirmar haver rebut una trucada de l'alcalde de la capital, Alberto Ruiz-Gallardón, en la qual aquest va dir alegrar-se que estigui bé.