Milers de treballadors d'AENA s'han manifestat aquest dissabte a Madrid contra la privatització del sector aeroportuari i han anunciat una vaga en tots els aeroports espanyols a partir de Setmana Santa i durant tot l'estiu, període que comprèn les eleccions del 22 de maig.

En declaracions als mitjans a l'inici de la manifestació, el secretari general de la secció sindical de CCOO d'AENA, César Revuelta, ha avançat l'anunci de la vaga, que serà a partir de Setmana Santa i "fins que el Govern rectifiqui".

Per la seva banda, el secretari de relacions institucionals d'UGT-AENA, Raúl Gómez Alonso, ha responsabilitzat el Govern de la vaga. "Els responsables no som els treballadors, els responsables són (el president) José Luis Rodríguez Zapatero i (el ministre de Foment) José Blanco López, aquests són els responsables del que pugui passar", ha declarat.

La concentració ha estat convocada pels sindicats CCOO, UGT i USO, que representen als 12.500 treballadors de la plantilla exclosos els controladors.

La capçalera ha sortit d'Atocha a les 12.00, portant una pancarta que diu: 'No a la venda d'aeroports, d'una AENA pública'.

El ministre de Foment ha estat el protagonista de les consignes dels manifestants. "Així governa Blanco, per decret com Franco", corejaven.