El Govern dels Estats Units ha sol·licitat al president de Síria, Bashar al-Assad, que "canviï el rumb" després d'una altra jornada de violència contra els manifestants, en què han mort un total de 62 civils en el marc d'una nova de jornada de protestes contra el Govern d'Al-Assad i que, com en anteriors mobilitzacions, han estat reprimides per les forces de seguretat.

"A més de les accions que estem prenent, els Estats Units considera que les deplorables accions que Síria està duent a terme contra el seu propi poble justifiquen una resposta internacional ferma", ha assenyalat el portaveu de la Casa Blanca, Jay Carney, en un comunicat.

Divendres, el president dels Estats Units, Barack Obama, va signar l'ordre d'imposició de les sancions econòmiques a un germà i un cosí del president sirià, a la Intel·ligència siriana i a les Forces Quds.

Mahir al-Assad, germà del president sirià, i Atif Najib, un dels seus cosins, seran sancionats per suposades violacions dels drets fonamentals en la repressió de les protestes contra el règim de Síria.

El germà d'Al-Assad és comandant d'una brigada de la Quarta Divisió de l'Exèrcit que ha desenvolupat un paper clau en els enfrontaments contra els manifestants a Daraa. Najib ha estat assenyalat com un exlíder del Directori de la Política de Seguretat per a la mateixa població.

D'altra banda, també han estat objecte de les sancions nord-americanes la Direcció General de la Intel•ligència i el seu màxim responsable, Ali Mamluk. L'agència d'espionatge ha estat acusada de reprimir les protestes i assassinar els manifestants de Daraa, així com del seguiment a ciutadans.

El cinquè i últim objectiu de les sancions són les Forces Quds, una unitat especial de la Guàrdia Revolucionària iraniana --que ja es troba sota altres penalitzacions nord-americanes-- pel seu suport a grups milicians estrangers.

Les Forces Quds, que s'encarreguen d'exportar l'activitat i les ramificacions de la Guàrdia Revolucionària iraniana a l'estranger, ja han estat acusades de col·laborar amb la insurgència a l'Iraq.

Altres sancions

Alhora, l'Administració nord-americana ha revocat les llicències d'exportació d'equipament militar i altres productes a Síria com un avió de luxe, suposadament destinat a l'ús personal d'Al-Assad.

El president sirià no ha entrat en les sancions econòmiques, tot i que sí s'han congelat actius bancaris i tractats comercials amb els Estats Units. Tot i això, fonts nord-americanes no han descartat prendre-hi mesures si no cessa la repressió contra els manifestants.

La Casa Blanca ha subratllat que "no està preparada" per reclamar la dimissió d'Al-Assad perquè Obama i els seus aliats "no volen intervenir davant el poble sirià".

Dilluns la Casa Blanca reconeixia que l'Administració Obama estava avaluant "sancions selectives" contra el règim sirià en resposta a la repressió.

"La violència brutal utilitzada pel Govern de Síria contra el seu poble és completament deplorable", ha subratllat el portaveu de la Casa Blanca, Tommy Vietor. "Els Estats Units està valorant una sèrie d'opcions polítiques possibles, incloses sancions selectives, per respondre a la repressió i deixar clar que aquesta conducta és inacceptable", ha afegit.