Moren almenys 120 policies en atacs de guerrilles armades a Síria

El vicepresident iemenita assegura que Saleh tornarà al país "en els propers dies"

07.06.2011 | 02:00
Seguidors armats del líder tribal Al-Ahmar custodien una casa.
Seguidors armats del líder tribal Al-Ahmar custodien una casa.

Almenys 120 persones van morir, entre elles desenes de membres dels serveis de seguretat, a Yisr al Shagur, al nord-oest de Damasc, en una emboscada i en atacs de guerrilles armades. També van resultar ferides desenes de persones durant diversos atacs d'homes armats contra edificis governamentals i en una emboscada preparada a efectius de seguretat que es dirigien a aquesta localitat, situada a la província d'Edleb. Algunes de les institucions atacades són un centre dels serveis de seguretat i un edifici de correus.
Paral·lelament, el primer ministre sirià, Adel Safar, va ordenar la creació d'un comitè d'experts perquè prepari un nou projecte de llei per a la formació de partits polítics. La decisió coincideix amb un diàleg sobre les reformes polítiques del qual s'encarrega un òrgan nomenat el passat dia 1 pel president sirià, Bachar al Asad.
Pel que fa al Iemen, el vicepresident, Abderabu Mansur Hadi, va assegurar que el president, Ali Abdul·là Saleh, operat diumenge a l'Aràbia Saudita de les ferides patides en un atemptat divendres a Sanà, "tornarà a territori nacional en els propers dies". Menstrestant, la principal aliança opositora iemenita, Encontre Compartit, va instar a portar a terme un traspàs total del poder al vicepresident. Sultan Hazam al Etwani, un dirigent de l'Encontre Compartit, va explicar que mitjançant aquesta proposta es pretén trobar una "sortida pacífica" a la crisi que viu el país. Espanya, Alemanya, Itàlia i el Regne Unit van exhortar tots els dirigents civils i militars del Iemen a respectar la treva establerta.
Finalment, els ministres de Defensa de l'OTAN començaran a discutir demà l'era post Gaddafi a Líbia, en la qual l'Aliança no vol tenir un paper important, va afirmar el seu secretari general, Anders Fogh Rasmussen. Rasmussen també demanarà més mitjans per continuar les operacions aliades sobre Líbia.

Enllaços recomanats: Premis cinema