El president de Síria, Bashar al-Assad, ha anunciat aquest dilluns que demanarà al Ministeri de Justícia que estudiï la possibilitat d'ampliar l'amnistia concedida fa poc pel règim, i alhora ha denunciat que la "conspiració" està protagonitzada per una minoria que està causant "el vessament de sang de persones innocents" i "només contribuirà a que Síria sigui més forta".

"Cal diferenciar les legítimes necessitats del poble dels sabotejadors que intenten aprofitar-se de les legítimes demandes a favor de les reformes", ha afirmat Al-Assad en el seu discurs a la nació. "No estan pressionant perquè renunciem als nostres principis", ha denunciat. "Nosaltres resoldrem els problemes de Síria per nosaltres mateixos", ha advertit.

Segons el president, des que van començar els disturbis hi ha hagut nombrosos "màrtirs en els dos bàndols" i les informacions que s'estan difonent a l'estranger sobre el que passa al seu país "es basen en falsos rumors". "El grup d'homes armats que hauria comès la matança de Jisr al Shughour tenia armes i comunicacions sofisticades", ha denunciat.

La "conspiració només contribuirà a que Síria sigui més forta", ha manifestat Al-Assad, que ha homenatjat les forces de seguretat que estan contribuint a "estrangular la sedició". El règim, ha afegit, "ha d'eradicar els conspiradors com a gèrmens que es reprodueixen".