Renfe suspendrà els tres trajectes directes d'AVE que comuniquen Toledo, Conca i Albacete a partir de l'1 de juliol, que es van posar en marxa el desembre de 2010, a causa de la demanda insuficient i augmentarà d'onze a tretze les freqüències del servei Avant entre Toledo i Madrid. El director general de l'àrea de viatgers de Renfe, Enrique Urkijo, va informar que el balanç dels sis mesos de servei directe entre les tres ciutats castellanomanxegues és "un desastre", en comptar només amb 9 viatgers al dia dels 2.190 potencials en els dos sentits.

Els viatges directes que se suspenen seran substituïts per bitllets combinats amb els quals els viatgers podran enllaçar trens Avant amb AVE, Alvia o Altaria fent transbord a Madrid. Urkijo va assegurar que els transbords no han de ser un "inconvenient", ja que resultaran "més econòmics" i el viatge es realitzarà en un "temps similar".

En aquest sentit, va explicar que el trajecte actual entre Toledo i Albacete es realitza en 2 hores i 5 minuts amb un cost de 70 euros i que "amb els millors temps amb transbords", es realitzarà en 2 hores i 28 minuts per 60 euros (AVE), en 2 hores i 31 minuts per 52 euros (Alvia) i 3 hores i 33 minuts per 37 euros (Altaria).

Per agilitzar aquests transbords, i per donar resposta a la gran demanda, Renfe introdueix dues freqüències més en els serveis directes entre Madrid i Toledo en les hores en les quals, segons el balanç realitzat, hi ha més clients: a les 8.25 hores i 16.18 hores des de Toledo i a les 8.20 i 14.50 hores des de Madrid.