L'advocat d'Iñaki Urdangarin, Mario Pascual Vives, es va mostrar sorprès que l'expresident del Govern balear Jaume Matas s'hagi acollit al seu dret a no declarar davant del jutge del cas Palma Arena pel presumpte desviament de fons públics a l'Institut Nóos per a l'organització de dos fòrums sobre turisme i esport. Pascual Vives també va assegurar que seria "desgavellat" exigir una fiança al Duc de Palma.

Va afegir que no entén per què la defensa de l'exministre del Govern d'Aznar ha optat per acollir-se a aquest dret, encara que va advertir que és "impossible endevinar estratègies alienes".

Encara que s'hagi negat a declarar, Matas va presentar al jutge instructor del cas, José Castro, un escrit en el qual assegura que si es confirmen les suposades irregularitats de Nóos, presidit per Urdangarin entre 2004 i 2006, suposarien "una gravíssima deslleialtat amb els qui van confiar en tot moment en la seva honorabilitat". Tant la Fiscalia Anticorrupció com el sindicat Mans Netes, personat com a acusació popular en el cas, mantenen en peu la seva pretensió de sol·licitar una fiança de responsabilitat civil milionària per al duc de Palma.

Per altra banda, l'exdirector de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València (CACSA) Jorge Vela ha demanat al Jutjat una relació dels ingressos d'aquest organisme i els informes de fiscalització que posseeixen el Tribunal i la Sindicatura de Comptes respecte el mateix en els anys que va contractar l'Institut Nóos. Vela ha dirigit al Jutjat d'Instrucció 3 de Palma un escrit demanant diversos documents per preparar la seva defensa davant la seva imputació en la peça separada del cas Palma Arena.