El Ministeri de Defensa de França va confirmar la presa de la ciutat de Kona per l'exèrcit de Mali, mentre que va puntualitzar que Diabali, on no va haver-hi combats, no es pot considerar sota el control de les forces malians i franceses. Un portaveu ministerial va assenyalar que les tropes de Mali ocupen Kona, a uns 700 quilòmetres al nord-est de Bamako i en mans dels rebels integristes des del passat dia 10, fet que va precipitar la intervenció francesa.

Hores després, França va anunciar que ha reforçat el seu dispositiu militar a Mali, on ja té desplegats 1.800 soldats i preveu elevar aquest contingent fins a 2.500, xifra que mostra l'interés de París per frenar l'avanç salafista des del nord i per afermar la seguretat en aquesta zona. El ministre francès de Defensa, Jean-Yves Le Drian, va informar que amb el desplegament de 1.800 soldats prossegueix "la progressió de la nostra implantació sobre el terreny".

Paral·lelament, l'ONU va anunciar que aquest cap de setmana arribarà a Bamako una avançada de la missió que començarà a treballar amb les autoritats de Mali per ajudar a restaurar l'ordre constitucional i la integritat territorial del país. Així ho va anunciar el portaveu de l'ONU, Martin Nesirky, qui va precisar que la missió multidisciplinària estarà encapçalada pel director de la divisió africana del Departament d'Assumptes Polítics, Joao Honwana.

L'Alt Comissionat de Nacions Unides per als Refugiats ha preparat un pla de contingència en previsió que el conflicte a Mali generi fins a 300.000 desplaçats interns i 407.000 refugiats malians als països veïns. "L' escalada en el conflicte ens fa preveure que en els propers mesos el nombre de refugiats i de desplaçats augmenti considerablement i la nostra previsió és que uns 700.000 més se sumin als quals ja existeixen", va assenyalar Melissa Fleming, portaveu de l'alt Comissionat de Nacions Unides per als Refugiats (Acnur).

Pel que fa a Espanya, el ministre de Defensa, Pedro Morenés, va anunciar que el Govern enviarà a Mali un avió de transport Hèrcules i entre quaranta i cinquanta instructors, dins de les missions de França i de la UE al país africà.

Espanya, que no contribuirà amb tropes a territori malià, va acordar també permetre el trànsit per l'espai aeri espanyol d'avions de la UE i de l'OTAN involucrats en les operacions en aquest país, segons va explicar Morenés.