La justícia brasilera va ordenar l'embargament dels béns dels propietaris de la discoteca Kiss de la ciutat de Santa María, en la qual un incendi diumenge va causar almenys 234 morts. La mesura va ser sol·licitada per garantir el possible pagament d'indemnitzacions posat el cas que els dos propietaris de l'establiment, arrestats dilluns, siguin considerats responsables de l'incendi més tràgic al Brasil en els últims cinquanta anys.

"La intenció de la mesura és garantir el dret de les persones a una futura indemnització, de manera col·lectiva i igualitària, per a tots els familiars de les víctimes de la tragèdia", va afirmar el defensor públic general de l'estat brasiler de Río Grande do Sul, Nilton Arnecke.

La ciutat brasilera de Santa María intenta recuperar la normalitat malgrat que encara queden 118 ferits als hospitals, 75 d'ells en estat greu. Només alguns crespons negres penjats als balcons recorden el que va passar, mentre que les botigues van tornar a obrir després que moltes tanquessin dilluns en senyal de dol per la major tragèdia ocorreguda al Brasil en més de mig segle.

Els principals cementiris d'aquest municipi de l'estat del sud de Río Grande do Sul romanen buits, sense rastre de les milers de persones que van acudir dilluns per donar sepultura a prop de cent persones.

En tot cas, milers de persones es van reunir a la nit de dilluns en una plaça del centre de la ciutat brasilera per retre homenatge silenciós a les víctimes de l'incendi de la discoteca Kiss. La policia no va donar xifres del nombre de participants, però alguns dels assistents van calcular en més de 5.000 persones l'assistència. La convocatòria va ser una iniciativa espontània de la població.