La llei obligarà els xinesos a visitar els seus pares amb frequència

02.07.2013 | 11:17

El Govern xinès va imposar ahir als habitants del país l'obligació de prestar més atenció als seus pares ancians, als quals han de visitar freqüentment, segons una nova regulació que entra en vigor aquest dilluns. La nova "Llei de Protecció dels Ancians Xinesos" estipula que els fills han de visitar als seus progenitors majors amb freqüència, si bé no especifica la periodicitat en cap dels seus 86 articles, així com tampoc concreta la penalització en cas d'incomplir aquesta norma. La regulació sí que assenyala, però, que les empreses hauran de donar vacances als treballadors perquè puguin visitar els seus pares.

"Els fills i els responsables dels grans no poden abandonar la seva responsabilitat de mantenir-los", recull la nova legislació. Segons les dades que apareixen a la recent regulació, el 1999 el 10% de la població xinesa era dona, un percentatge que va pujar al 13,26% el 2010. A la fi del quinquenni actual -se subratlla-, s'arribarà al 16% i es calcula que hi haurà més de 20 milions d'octogenaris. Actualment, s'estima que són 200 milions les persones a la Xina per sobre dels 60. La nova mesura ha generat controvèrsia a les xarxes socials.

Declaració d'Independència

 
Consultori

Puigdemont al Parlament

Carles Puigdemont pot declarar la independència aquesta tarda però no ha aclarit si serà simbòlica o efectiva - El Govern espanyol, amb el suport del PSOE i Cs, diu que està disposat a prendre «les mesures que calguin» per evitar que tiri endavant


Enllaços recomanats: Premis cinema