El Palau de Capitania de Barcelona recupera la hissada de la bandera espanyola

07.01.2014 | 07:24

L'acte de celebració de la Pasqua Militar al Palau de Capitania de Barcelona va recuperar la hissada de la bandera espanyola a la façana exterior del recinte. La celebració va ser presidida per l'inspector general de l'Exèrcit, Ricardo Ávarez-Espejo.
En el seu discurs, Álvarez-Espejo va anunciar la constitució d'una Brigada Polivalent a l'Exèrcit de Terra, que combinarà elements lleugers i pesats en una estructura "flexible i dinàmica", més apta per intervenir en "qualsevol escenari". El tinent general va estar acompanyat per la delegada del Govern a Catalunya, Llanos de Luna, i comandaments de la Guàrdia Civil, la Policia Nacional i els Mossos d'Esquadra.
En la seva intervenció, Álvarez-Espejo va destacar la "necessària reorganització" que s'està duent a terme a l'Exèrcit de Terra, amb la "racionalització" de les seves estructures i organitzacions per "estar millor preparats per afrontar les missions que el segle XXI demanda".
L'"element clau" d'aquesta reorganització, segons el tinent general, serà la constitució de la Brigada Polivalent, que permetrà una estructura "més flexible i heterogènia" i més apta per a la intervenció en "qualsevol escenari".
Álvarez-Espejo va afirmar que la creació de la Brigada Polivalent suposarà a més que es passarà de les deu estructures actuals tipus brigada a només vuit, encara que es mantindran les unitats tipus batalló. També es materialitzaran dues estructures de quarter general de Divisió basades en el quarter General de Forces Lleugeres i en el quarter General de Forces Pesants, tot això compatible, segons l'inspector general de l'Exèrcit, amb l'actual quarter general d'"alta disponibilitat" de l'OTAN.
Segons Álvarez-Espejo, la Brigada Polivalent es constituirà sense renunciar a mantenir "l'esperit i la tradició" de les actuals unitats de l'Exèrcit de Terra.
L'inspector general de l'Exèrcit va admetre que el 2013 ha estat un any "singularment difícil" a causa dels ajustos econòmics, circumstància per la qual va agrair l'esforç dut a terme per tot el personal militar.

Espanya Internacional

Localitzen el cos del menor desaparegut en el riu Cabriel a València

Localitzen el cos del menor desaparegut en el riu Cabriel a València

El petit d'11 anys, que es va llançar en un matalàs inflable, estava a 500 metres d'on es va...

Juana Rivas queda en llibertat després de declarar davant el jutge

Juana Rivas queda en llibertat després de declarar davant el jutge

La dona que es nega a entregar els seus fills a l'exmarit condemnat per maltractar-la torna a casa...

Carrascosa torna a València vuit anys després

Carrascosa torna a València vuit anys després

María José Carrascosa, l'advocada espanyola que va passar vuit anys a la presó a Nova Jersey...

La Xunta tindrà la tutela del nadó que el pare es va endur després de matar la sogra

La Conselleria de Política Social de la Xunta, a través de la Direcció...

Bildu suspèn la manifestació de suport al procés sobiranista català

EH Bildu ha decidit suspendre la manifestació que va ser recentment convocada per a aquest...

Enllaços recomanats: Premis cinema