El magistrat José Castro acusa la infanta Cristina, en l'acte on la cita com a imputada per al 8 de març, de comprar pisos a Palma i altres propietats immobiliàries a Terrassa amb diners d'origen il·lícit trets de l'Institut Nóos a través d'Aizoon, la consultoria que posseeixen a mitges els ducs de Palma. Castro manté la tesi que Aizoon, des de la seva fundació el 2003 fins a l'actualitat, no va repartir dividends entre els seus dos únics socis: Cristina de Borbó i Iñaki Urdangarin. Els ingressos de la consultoria van provenir en els primers anys gairebé en la seva totalitat de l'entramat presumptament delictiu de Nóos; després va haver-hi fons de Nóos i diners guanyats pel duc de Palma gràcies a la seva feina en diversos consells d'administració de multinacionals i un petit percentatge d'entrades pels lloguers dels immobles comprats a Palma i Terrassa, i d'altres pisos de la primera ciutat que Aizoon tenia subarrendats.

L'acte estableix que la consultoria funcionava com una caixa única i que d'allà van treure centenars de milers d'euros els ducs de Palma per a despeses particulars, alienes a l'empresa.

Paral·lelamemt, el jutge va expressar la seva confiança que l'Audiència de Palma rebutgi els recursos anunciats contra la imputació de la infanta Cristina en el cas Nóos: "Un ho fa perquè es validi, però després si es valida o no, no ho sé". Després de citar dimarts coma imputada la duquessa de Palma pels presumptes delictes de frau fiscal i blanqueig de capitals, Castro va atendre breument els nombrosos mitjans de comunicació que l'esperaven al jutjat, encara que va evitar analitzar què passarà a partir d'ara.

"No ho sé", va manifestar el titular del jutjat d'instrucció número 3 de Palma, que en ser preguntat per la presentació de recursos contra la imputació ha declarat: "No estic en la intenció d'ells", en al·lusió a les parts. En relació amb la reacció de la Casa Reial a l'acte en el qual crida a declarar la Infanta com imputada el proper 8 de març, Castro es va limitar a manifestar "respecte també".

L'instructor del cas Nóos considera que "és molt aviat encara" perquè les parts plantegin recursos a la seva decisió, encara que va al·ludir a les "manifestacions" de la representació processal de la filla del Rei en el sentit que impugnaran la decisió del jutge.

En aquest sentit, l'advocat Miquel Roca va apuntar que intueix que la infanta Cristina, amb la qual va parlar dimarts a la tarda, "no està molt contenta" arran de la seva imputació en el cas Nóos, encara que va destacar que el que ella vol és que "es faci justícia".

Pel que fa a si la filla del Rei pot beneficiar-se d'un tracte de favor, Roca va opinar que aquesta qüestió "només la Justícia la pot resoldre", al mateix temps que va demanar no "simplificar" el debat. El termini perquè les parts recorrin contra la imputació de la infanta conclou dimecres que ve.