Les autoritats suïsses han detectat dos comptes en aquest país dels expresidents de Sacyr Luis del Rivero i José Manuel Loureda en la seva investigació sobre la trama Gürtel, en rastrejar pagaments per un milió d'euros que els va fer l'empresari Amando Mayo, imputat en la causa, des del seu compte al país helvètic. Així consta en els 4.000 nous documents remesos per Suïssa al jutge del cas Gürtel, Pablo Ruz, sobre 19 comptes de persones vinculades a la trama.

Els dels expresidents de Sacyr han estat trobats arran de la petició de l'Agència Tributària per seguir el rastre del compte a nom de Zorak Associated que Amando Mayo, presumpte testaferro de la trama Gürtel, va obrir al Coutts Bank, on també tenien els seus comptes Del Rivero i Loureda.

Entre la documentació hi ha un compte de Rosalía Iglesias, dona de l'extresorer del PP Luis Bárcenas, al banc Lombard Odier, així com dos de l'exsenador del PP Luis Fraga (un d'ells anomenat Ranke al Lombard Odier i un altre a l'LGT, en el qual consta com a apoderat Bárcenas) i tres vinculats a l'exalcalde de Majadahonda Guillermo Ortega, imputat en el cas Gürtel.

La documentació enviada sobre Del Rivero (imputat en el cas Bárcenas) indica que va obrir el seu compte al Coutts Bank de Zuric el 27 de març de 2006 a través d'una empresa radicada a Belize, Pacific Portfolio. En ella apareixen com a apoderats la seva dona i fills María Natividad Martínez Bolivar, Carmen María del Rivero Martínez, Luis Fernando del Rivero Martínez i Carolina del Rivero Martínez.

Segons la nova informació bancària, Amando Mayo va fer una transferència de 100.000 euros el 25 de juliol de 2006 a la societat de Belize vinculada a Del Rivero des del seu compte d'aquest mateix banc suís.

Quant a Loureda, que segueix sent conseller de Sacyr, va obrir un compte al Coutts a nom d'una altra societat creada el 2005 a Belize, Lancefield Finance, en la qual apareixien com a autoritzats diversos familiars seus com María del Carmen López Prisuelos, Mónica Raquel Loureda López, Daniel Loureda López, José Manuel Loureda Mantinan i Silvia Loureda López.

Amando Rebollo va realitzar des del seu compte al mateix banc entre el 25 de gener de 2006 i el 15 de febrer d'aquell mateix any cinc transferències per un milió.