La revista Closer, que va publicar divendres passat el presumpte idil·li entre l'actriu Julie Gayet i el president de França, François Hollande, va rebre una denúncia en la qual la intèrpret reclama 54.000 euros per atemptar contra la seva intimitat. Gayet exigeix ser compensada amb 50.000 euros per danys i perjudicis, més 4.000 euros per les costes del procés, així com una publicació judicial a mitja pàgina a la portada de la revista.

Per part seva, Closer va anunciar que avui publicarà un nou número especial sobre el suposat idil·li entre l'actriu, de 41 anys, i Hollande, de 59. La revista, que edita setmanalment 150.000 exemplars a un preu d'1,5 euros la còpia, va ja pels 330.000 i els seus editors no descarten arribar als 600.000 números. Alguns webs de comerç electrònic oferien la cobejada revista per 10 euros, és a dir, sis vegades més cara. A Internet, el web de la revista va registrar divendres passat prop d'1,4 milions de visites úniques, fet que suposa multiplicar per vuit la seva audiència habitual.

Segons el setmanari Le Point, la revista va pagar al paparazzi uns 30.000 euros per l'exclusiva. En el seu moment, la capçalera Paris Match va pagar 54.000 euros per les fotos sobre la filla secreta del president François Mitterrand.

Mentrestant, la poca popularitat de la qual gaudeix el president de França no s'ha vist afectada en conèixer-se la seva presumpta relació amb l'actriu, segons un sondeig difós per la cadena de televisió iTélé. Així, Hollande manté una aprovació del 17%, la mateixa de la qual gaudia el desembre passat, segons un sondeig realitzat entre els passats 10 i 13 de gener per Internet sobre una mostra de 1.035 persones.

Per altra banda, el suposat idil·li ha generat en només una setmana diversos videojocs, fotomuntatges, acudits gràfics i campanyes publicitàries que circulen per Internet i les xarxes socials. El més exitòs col·loca el cap de l'Estat francès en una motocicleta groga a les portes del Palau de l'Elisi i convida el jugador a ajudar Hollande a arribar fins a l'actriu.