El president de les Corts Valencianes, Juan Cotino, va admetre que va estar a la seu del PP del carrer Gènova l'11 de març de 2004 -la jornada dels atemptats de Madrid-, dia en què consta un pagament seu de 200.000 euros per a la suposada caixa B del PP recollit en els papers de Bárcenas, però va negar haver fet aquesta entrega de diners. Segons fonts presents en la declaració, Cotino va atribuir l'aparició del seu nom en els apunts de Bárcenas a una discussió que va tenir amb l'extresorer el 2009 pel tracte que estava rebent a compte del cas Gürtel. "Ha hagut de ser per això", va assenyalar al jutge.

"Jo mai li he donat res al se?nyor Bárcenas i mai li he donat res al senyor Álvaro Lapuerta", va assegurar Cotino en declaracions als periodistes en finalitzar la seva compareixença davant el jutge Ruz. Va manifestar que, per tant, "és fals" que ell li hagués donat res a l'extresorer ni en nom seu "ni en nom de ningú". "Llavors Bárcenas menteix?", li va preguntar una periodista. "En el que fa referència a mi, sí", va contestar.

En els apunts comptables de l'extresorer del PP apareix un apunt -"11 de març de 2004 Juan Cotino (Sedesa) 200.000 euros"- que relaciona el president de les Corts amb un pagament a nom de l'empresa vinculada al seu nebot, que ahir va declarar com a imputat.

Cotino va relatar al jutge que l'11-M (quan era delegat del Govern a València després d'haver estat director general de la Policia) va viatjar a Madrid en avió per tractar un tema d'immigració relacionat amb el CIE (Centre d'Internament d'Estrangers) de València amb José María Cervera, en aquell temps sotsdirector general d'Infraestructures i Patrimoni del ministeri d'Interior. A causa de l'atemptat la reunió es va suspendre, però sí es va traslladar a la seu del PP, on, va dir a Ruz, va estar ?parlant sobre l'autoria de l'atac amb Francisco Villar, diputat del PP.

Per altra banda, la Policia va confirmar que una de les veus que apareixen en les gravacions que van destapar el cas Gürtel és la del presumpte líder de la trama, Francisco Correa.