Entre estudiants i turistes, així dorm Henryk Wichmann, un polític de la CDU -el partit d'Angela Merkel- entre sis i vuit nits al mes. Des de tardor de 2009 és diputat al parlament de Brandenburg, l'estat federat que envolta Berlín. A causa que el seu lloc de residència habitual és Uckermark, un ajuntament situat a uns 175 quilòmetres, és habitual que, en les setmanes de sessions, el parlamentari pernocti a Potsdam, la capital de l'estat en la qual es troba la cambra regional.

El polític, tot i rebre 243 euros mensuals en dietes, només en paga 31,50 per nit per l'allotjament a l'alberg juvenil, un import que inclou el dret a una llitera en habitació compartida, a bany a l'habitació i a l'esmorzar, segons el diari sensacionalista Bild.

El polític assegura que no veu raó per pagar més per l'allotjament perquè els diners que s'estalvia prefereix gastar-los en la formació de les seves filles i en vacances familiars.

"Per què hauria de pagar més?", es pregunta el polític, al mateix temps que assegura que a la seva família ell és l'únic que aporta ingressos i que té quatre filles d'edats compreses entre un i deu anys. En concepte de dietes, Henryk Wichmann rep 243 euros mensuals i assenyala que ha de dormir fora de casa entre sis i vuit nits al mes. Una simple operació matemàtica demostra que el parlamentari ha optat per una opció que no només s'ajusta perfectament al seu pressupost, sinó que li permet estalviar. "Els diners que estalvio prefereixo gastar-los en l'educació de les meves filles i en vacances familiars", va reiterar el polític alemany.

Henryk Wichmann, de 36 anys, és un diputat una mica atípic, perquè a més de dedicar-se a la polític, va fer al seu moment el salt al cinema, sent protagonista de dues pel·lícules.