El papa Francesc i el president francès, François Hollande, van repassar al Vaticà alguns "temes d'actualitat", com "la defensa i promoció de la dignitat de la persona, la família i la bioètica". El Pontífex va recordar a Hollande que "Déu perdona sempre, l'home a vegades i la naturalesa mai si no és cuidada".

Hollande va arribar a la seva cita amb el Papa en un moment en el qual s'està debatent al parlament francès la llei de liberalització de l'avortament, així com l'estudi de normatives per legalitzar l'eutanàsia, temes que li han suposat crítiques per part d'alguns sectors catòlics del país. A més, el president francès afronta una crisi amb la seva parella després de divulgar-se que manté una relació amb una altra dona.

En aquest sentit, Valérie Trierweiler, sobre l'estatut de primera dama francesa de la qual hi ha una gran incertesa, té programat un viatge humanitari a l'Índia que s'inicia aquest cap de setmana.

La portaveu del Govern d'Hollande, Najat Vallaud Belkacem, va confirmar que aquest desplaçament, organitzat amb l'associació Acció contra la Fam (ACF), està previst, però va dir ignorar "si és un viatge oficial". ACF, per part seva, va assegurar que el viatge de Trierweiler és "privat".