El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, i el primer ministre italià, Enrico Letta, van llançar un "missatge molt enèrgic" per no retardar l'arribada de la unió bancària i van defensar que abans de les eleccions al Parlament Europeu aquesta institució ratifiqui el mecanisme únic de resolució bancària.

Rajoy i Letta van copresidir a Roma la XVIII cimera bilateral, en la qual van constatar els avenços en les economies dels seus respectius països i de l'Europa comunitària, però van instar a fer molt més en qüestions com la lluita contra la desocupació i, en especial, la juvenil.

El primer ministre italià va assegurar que les polítiques aplicades als dos països permeten mirar al futur amb esperança i que el 2014 comença per a Espanya i Itàlia sense tenir a sobre la "tempesta financera" que patien fa un any.

Rajoy va certificar l'acció comuna que seguiran protagonitzant Espanya i Itàlia davant les institucions europees per impulsar qüestions tan importants com la política industrial, promoure l'ocupació juvenil més enllà de les mesures que ja existeixen i ?seguir el camí d'integració europea en matèria econòmica, fiscal i política.