La Fiscalia de Cantàbria investiga una presumpta falsedat documental en el contracte de Liberbank amb Ignacio López del Hierro, marit de la presidenta de la Junta de Castella-la Manxa i secretària general del PP, María Dolores de Cospedal.

Liberbank, que inclou l'antiga Caja Castilla-la Mancha, assegura haver contractat López del Hierro el novembre de 2011 abans de començar a fer els pagaments de 7.000 euros al mes. No obstant això, Antonio Huesca, exadministrador únic de Bancantabria Rènting, que és la filial de Liberbank que va efectuar els pagaments, va negar a la Fiscalia l'existència d'aquest contracte i va ratificar que només va començar a pagar a López del Hierro per ordres superiors.

Segons Liberbank, el contracte existeix i va ser signat per Felipe Fernández, llavors número dos del grup de caixes i superior de Huesca i de tota la resta de filials. Liberbank va assegurar al fiscal que Fernández disposava de poders per contractar López del Hierro a través de la filial i que el marit de Cospedal presta serveis reals a més de representar Liberbank.

Segons la Ser, la Fiscalia ha sol·licitat ampliar en sis mesos la investigació oberta l'agost passat després de rebre una ampliació de la denúncia presentada per la secció sindical de CCOO a Liberbank. Aquest sindicat es va unir als denunciants originals, Alfonso Díez i Francisco Hernández Aja, i ha presentat un document que suggereix que el contracte al marit de Cospedal podria haver estat confeccionat mesos després que s'iniciessin els pagaments, acusació que Liberbank nega.

Per part seva, la secretària general del PP va assegurar que ella i el seu marit sempre han actuat "dins de la legalitat".

Finalment, el secretari d'Organització del PSOE, Óscar López, va assegurar que a Cospedal se li acumulen "massa mentides" i "poques explicacions" sobre diversos assumptes, i que ja "és hora que doni explicacions" en relació amb els contractes del seu marit. "La senyora Cospedal té moltes explicacions pendents i fins ara només ha dit mentides", va assenyalar el dirigent socialista.