La diputada d'ERC Gemma Calvet ha dit avui que l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol té l'"oportunitat" de prendre una "decisió ètica i digna" compareixent al Parlament per explicar un fet "gravíssim" com són els seus comptes amagats a l'estranger durant més de 30 anys.

El Parlament ha aprovat avui per unanimitat la compareixença de Jordi Pujol perquè expliqui els seus comptes amagats a l'estranger durant més de trenta anys, tot i que encara no s'ha concretat el dia exacte d'una compareixença, que els grups volen que es realitzi amb preguntes.

La diputada d'ERC ha considerat que Pujol ha de comparèixer com a "deure ètic" i per "responsabilitat institucional" per aclarir uns fets "molt greus" que han generat "emocions col·lectives de desconcert, sorpresa, indignació, frustració i gran decepció" entre els catalans, que reclamen explicacions "sobre la seva conducta".

"Avui és un dia molt, molt trist, perquè Pujol ha estat president durant més de 20 anys, però també és bo per a la democràcia", per "fer net" i deixar enrere la "vella política", ha dit Calvet, que per això ha demanat a Pujol que "faci un servei a la veritat" i tingui "un gest de coratge per servir al poble de Catalunya".

La diputada independentista ha reclamat a Pujol que "trenqui el silenci", i ha avançat que el seu partit formularà preguntes clares i concretes, pel que espera que l'expresident "respongui clarament: "No podem consentir cap ombra de dubte", ha dit.

En aquest sentit, ha insistit que si les explicacions que pugui oferir Pujol són insuficients o poc aclaridores, el seu grup demanarà una comissió d'investigació sobre el frau fiscal.