El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha garantit avui que el seu Departament arribarà "fins al final" en la investigació del frau fiscal comès per l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol i que, encara que hagi demanat perdó, no es passarà pàgina ("no habrá borrón y cuenta nueva").

Montoro, en la seva compareixença al Congrés dels Diputats per parlar de frau fiscal, ha manifestat que el seu Departament perseguirà aquest frau en la via administrativa i judicial, doncs no es pot descartar que s'hagin comès un o diversos delictes.

El ministre ha comentat que el de la família Pujol és un dels casos "més greus" de frau fiscal en termes qualitatius i ha causat "alarma social", motiu suficient perquè ell doni explicacions parlamentàries.

També ha indicat que l'expresident català va renunciar a la confidencialitat amb la qual l'empara la llei en fer pública ell mateix la seva situació tributària, com va ocórrer en el seu moment amb l'extresorer del PP Luis Bárcenas.

Però ha garantit als ciutadans que aquest tipus de casos no es tanquen amb un comunicat públic i ha advertit: "si algú com el senyor Pujol creia que demanant perdó públicament passava pàgina ("hacía borrón y cuenta nueva"), s'equivocava de ple".

Montoro ha promès arribar fins al final en tots els fronts possibles i ha subratllat la importància de donar una resposta "sòlida, contundent, sense marge per al dubte".

És obligació del Govern no fer la "vista grossa" mentre milions d'espanyols honrats financen els serveis amb els seus impostos, ha afegit.