El sindicat Manos Limpias va presentar una querella contra el dirigent de Podem Juan Carlos Monedero per presumptes delictes d'organització criminal, falsedat documental, contra la Hisenda Pública i societaris, i va anunciar que es querellarà també contra Pablo Iglesias.

La querella contra Monedero al·ludeix a suposades irregularitats en la Asociación Cultural Producciones con Mano Izquierda -en la qual Monedero gestionava relacions institucionals-, a la tributació pels seus ingressos com a assessor de governs llatinoamericans i a l'exercici d'activitats incompatibles amb el seu càrrec de professor.

El secretari general de Manos Limpias, Miguel Bernad, va presentar la querella tot assegurant que té "testimonis" de treballadors de l'associació que haurien cobrat en B. "No anem contra el partit Podem, sinó contra dirigents que tenen o han tingut un comportament inadequat", va aclarir Bernad, que va avançar que "dimecres o dijous" es presentarà una altra querella al Tribunal Suprem contra Pablo Iglesias.

El secretari de Participació de Podem, Luis Alegre, va advertir que "qualsevol que insinuï o afirmi la més mínima irregularitat" en el finançament del seu partit "ens trobarà als tribunals". "Som el partit més transparent d'aquest país, qualsevol ciutadà pot verificar tots els nostres ingressos i despeses, fins a l'últim euro, i factura a factura" al web de transparència de Podem, va assenyalar Alegre després de la reunió del Consell de Coordinació de la formació.

"Hi ha certes campanyes de soroll" que revelen que "la minoria privilegiada tem perdre els seus privilegis", va destacar el secretari de Participació de Podem.