El Govern aprovarà plans sobre el risc d'inundacions dels rius a finals d'any en el marc de la revisió dels plans hidrològics, segons va anunciar la titular del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Isabel García Tejerina. La ministra va concretar que el seu departament destinarà 60 milions d'euros a la neteja de la llera de l'Ebre en el marc del Reial Decret per pal·liar els danys de les inundacions que el Govern té previst aprovar demà.

Tot i això, va insistir que aquests 60 milions no seran "la xifra definitiva", al·legant que mentre no hi hagi dades de "com ha quedat el riu, no se sabrà tot el que cal indemnitzar". En aquesta línia, García Tejerina va recordar que el seu departament té pensat crear un grup de treball que estudiï la possibilitat de dragar el riu, i que aquesta mesura "no serà l'única, però ajudarà a la neteja" de la llera.

Davant les crítiques de l'oposició sobre "la tardança" a reaccionar del president del Govern, Mariano Rajoy -que demà visitarà la zona-, va defensar "que el Govern ha estat molt present des del principi en les zones afectades", i va fer referència al fet que la vicepresidenta, Soraya Saenz de Santamaría, va visitar la zona el passat 11 de febrer.

Conscients que portarà temps quantificar les ingents pèrdues que ha provocat la crescuda de l'Ebre, els veïns de les poblacions riberenques comencen a intentar recomptar els danys mentre l'Aragó vigila l'embassament de Mequinensa, que està al 101,35% de la seva capacitat, amb el nivell de l'aigua pujant. L'Ebre ha arribat a punts on fins ara mai havia entrat, van coincidir a assegurar diversos alcaldes de la ribera, que defensen que el riu necessita una neteja.