La Guàrdia Civil apunta que la trama de corrupció Púnica estava disposada a finançar irregularment campanyes del PPCV a canvi de contractes públics a Calp i Elx, segons es dedueix de les punxades de converses telefòniques a imputats a la xarxa. En un informe, la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil troba indicis d'aquest delicte en dos converses entre un dels caps de la trama, David Marjaliza, i dues persones, una d'elles el presumpte «aconseguidor» de contractes per a la xarxa corrupta, Alejandro de Pedro.

A la primera conversa, del 20 de juny de 2014, Marjaliza i De Pedro parlen d'una reunió que havia mantingut aquest darrer amb l'expresident valencià Eduardo Zaplana el dia anterior i una altra que pensava concertar la setmana següent amb «el president», a qui la Guàrdia Civil identifica com Alberto Fabra, en aquell moment president de la Generalitat. Segons la transcripció de la mateixa, Marjaliza li va preguntar a De Pedro sobre un tema del qual li havia parlat abans, que no concreta, i De Pedro li contesta que aquell matí s'havia publicat al BOE.

Llavors, De Pedro li diu que el dia anterior havia estat amb «Zaplana» i que volia concertar una reunió amb «el president». A continuació, i en referència a aquesta última reunió, li relata: «Una de les idees que se m'han passat pel cap és que com ell ara em demanarà el tema de la campanya...», davant del que Marjaliza el talla i li diu que millor no parlar aquest tema per telèfon, sinó «vis a vis».

«Del contingut i to de la conversa pot deduir-se que en la reunió prevista amb el president, atès que li havien de reclamar per a la campanya (previsiblement la campanya per a les eleccions que se celebrarien el 2015) -apunta la Guàrdia Civil-, va sol·licitar com a contrapartida l'adjudicació d'algun dels concursos publicats aquells dies». En les conclusions, la Guàrdia Civil afirma que, si es confirmen els extrems de la conversa, «estaríem davant d'un cas de finançament irregular de partits polítics».

Paral·lelament, Marjaliza va rebre en efectiu i en bitllets de 500 un total de 10 milions amb factures fictícies a través de 9 empreses vinculades a ell, un diner negre que, segons Anticorrupció, va provenir d'operacions fraudulentes. Així consta en la querella que va presentar la Fiscalia Anticorrupció davant el jutjat central d'instrucció 6 de l'Audiència Nacional continguda en el sumari del cas, i que va donar inici a la investigació sobre la trama Púnica.