El primer ministre britànic, David Cameron, va assegurar que protegirà el Regne Unit de la «plaga» d'immigrants que vol entrar al país, en agreujar-se la crisi al port francès de Calais, on desenes d'aquests intenten diàriament creuar l'Eurotúnel per arribar a Anglaterra. En unes declaracions des de Vietnam, on està en visita oficial, Cameron va advertir a aquests immigrants sense papers que «no trobaran refugi» al Regne Unit, ja que el Govern britànic té intenció de deportar-los.

«Això ens posa a prova, ho accepto, perquè tenim una plaga d'immigrants que arriba a través del Mediterrani buscant una vida millor, desitjant venir al Regne Unit perquè el Regne Unit té millors feines, una economia en creixement, i és un lloc increïble per viure», va assenyalar.

«Però hem de protegir les nostres fronteres treballant conjuntament amb els nostres veïns francesos, i això és exactament el que estem fent», va afegir el primer ministre, que va prometre fer «tot el possible» perquè, tot i els problemes a Calais, els estiuejants britànics «puguin sortir de vacances».

El Consell de refugiats del Regne Unit va criticar el cap del Govern per utilitzar «un llenguatge horrible, irresponsable i deshumanitzador per a un líder mundial». La líder del Partit Laborista en funcions, Harriet Harman, li va recordar que els immigrants «no són insectes» i el va acusar de voler «causar divisions i enfrontar la gent».

Per altra banda, els reforços policials enviats pel Ministeri francès d'Interior van calmar lleument la situació a l'entrada francesa del túnel ferroviari que porta al Regne Unit sota el canal de la Mànega, que centenars d'immigrants van intentar envair per tercera nit consecutiva. Els agents, reforçats pels 120 efectius que va anunciar la vigília el ministre d'Interior, Bernard Cazeneuve, van portar a terme unes 300 detencions durant la nit.

Però el nombre d'intents de pas, segons les xifres oficials, va ser inferior, d'uns 800, davant dels 2.000 de dilluns passat, la nit més moguda a la ciutat de Calais, als afores de la qual se situen les instal·lacions de l'empresa concessionària de l'Eurotunnel. És el lloc que en els últims dies han triat centenars d'immigrants per intentar passar, muntats de forma clandestina en camions, fins al Regne Unit.