Concedeixen el tercer grau a Julián Muñoz per una malaltia incurable

El risc de mort de l'exalcalde de Marbella és superior al 50 per cent en els propers cinc anys

05.08.2015 | 15:15

El jutge de Vigilància Penitenciària de Màlaga va acordar que l'exalcalde de Marbella Julián Muñoz, intern a la presó d'Alhaurín de la Torre, segueixi complint la seva condemna en tercer grau per la seva «malaltia greu i incurable», per la qual els informes mèdics «assenyalen un pronòstic de vida curt». A més, en la resolució s'ha tingut en compte la manca de facilitat per tornar a delinquir, l'escassa perillositat de l'intern i raons humanitàries i de dignitat personal.
Aquest acord no suposa la supressió del compliment de la condemna ni cap tipus d'indult, ja que Muñoz seguirà complint les penes imposades en una presó adequada a les característiques de l'intern, una vegada que passi al tercer grau.
La resolució dóna resposta a un recurs presentat per l'advocat de l'exalcalde, les penes del qual sumen 13 anys i 12 mesos per diversos casos de corrupció, a la decisió de la Secretaria General d'Institucions Penitenciàries el març passat de mantenir en segon grau i traslladar-lo a la presó d'Almeria.
El lletrat de Muñoz, Antonio José García Cabrera, va detallar que l'acte respon al deteriorat estat de salut de Muñoz i a la seva «alta possibilitat» de patir una mort sobtada, fet pel qual va avançar que demanarà la llibertat condicional del seu client.

Nombroses malalties
L'exalcalde de Marbella té entre les seves malalties cardiopatia isquèmica-hipertensiva, diabetis mellitus tipus I, dislipèmia, arteriopatia sistèmica amb stent ilíac, insuficiència venosa, hipoacúsia bilateral, adenoma de pròstata, artrosi cervical, ictus sense seqüeles neurològiques i aneurisma d'aorta.
Un dels informes assenyala que el risc de mort per a Muñoz és superior al 50 per cent en cinc anys malgrat el tractament, i un altre estudi alerta d'un «greu risc de patir algun esdeveniment fatal en termini breu».
L'últim informe, amb data de 17 de juliol, revela «pèrdua de pes en relació amb els exàmens previs, claudicació intermitent d'extremitats inferiors, desviació de la comissura bucal cap a la dreta amb baveig constant, pèrdua de massa muscular i mala ventilació de lòbuls inferiors pulmonars», tot i que aclareix que en aquest moment no se'l pot considerar un malalt terminal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Espanya Internacional

Iceta no veu risc de ruptura amb el PSOE i insisteix que defensarà el «no»

"Avui no col·lidirem amb el PSOE, venim a expressar els nostres arguments", diu a l'entrada del...

Centenars de persones demanen el «no» a Rajoy davant de la seu de Ferraz

Centenars de persones demanen el «no» a Rajoy davant de la seu de Ferraz

Els manifestants sol·liciten la celebració d'un Congrés extraordinari i unes primàries per elegir...

Rajoy s´embolica amb l´anglès i diu que serà investit en «one hour»

Rajoy s´embolica amb l´anglès i diu que serà investit en «one hour»

Així ha contestat a Brussel·les en ser preguntat per la seva possible investidura · Volia dir en...

Mor un camioner a Castella i Lleó a l´explotar-li una roda mentre la canviava

La víctima, de 49 anys, va quedar atrapat sota el seu vehicle quan la roda va fer explosió

El Tribunal Suprem crida a declarar Rita Barberá com a imputada el 21 de novembre

El Tribunal Suprem crida a declarar Rita Barberá com a imputada el 21 de novembre

El jutge Conde Pumpido admet la personació del PSOE com a acusació popular imposant-li una fiança...

Enllaços recomanats: Premis cinema